ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη

Καμένα λίπη τέλος: Πώς να κάνετε κατσαρόλες και τηγάνια να λάμπουν χωρίς να πονέσουν τα χέρια σας

Οι παρακάτω τέσσερις κινήσεις υπόσχονται να σας απαλλάξουν από τα καμένα λίπη στα μαγειρικά σας σκεύη, χωρίς να ταλαιπωρηθείτε καθόλου.

Δεν έχει σημασία αν απλώνετε λαδόκολλα στα ταψιά σας πριν το ψήσιμο ή αν αλείφετε με βούτυρο την επιφάνεια. Μετά από πολλές χρήσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους τα καμένα λίπη ακόμα και αν τα πλένετε καλά. Υπάρχει ένας σωστός τρόπος όμως για να γλυτώσετε από αυτό.

Ακολουθήστε τις οδηγίες για να απαλλαγείτε από τα καμένα λίπη

  1. Ξεκινήστε πλένοντας πρώτα το ταψί στο χέρι όπως κάνετε πάντα. Αυτό θα αφαιρέσει τα περισσότερα υπολείμματα φαγητού και καμένα λίπη.
  2. Στη συνέχεια φτιάξτε ένα μίγμα από baking soda και λευκό ξίδι. Η υφή του μίγματος πρέπει να είναι παρόμοια με αυτή ενός κρεμώδους ντρέσινγκ.
  3. Απλώνετε το μίγμα στο ταψί σας δίνοντας περισσότερη προσοχή στα πιο βρώμικα σημεία. Πασπαλίζετε στο ταψί και πούδρα καθαρίσματος για ανοξείδωτα σκεύη. Το σκεύος θα πρέπει να μείνει για αρκετή ώρα στο νεροχύτη σας, ωστόσο, αν δεν υπάρχει χώρος, η διαδικασία μπορεί να γίνει εναλλακτικά στην μπανιέρα.
  4. Αφήνετε το μίγμα να δράσει για τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι -κατά προτίμηση με σκληρή επιφάνεια- τρίβετε πολύ καλά τα καμένα λίπη και πλένετε. Αν υπάρχει «επίμονη» βρωμιά, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
  5. Βέβαια, αν το ταψί σας είναι πολύ ταλαιπωρημένο μην περιμένετε να επανέλθει πλήρως στην αρχική του κατάσταση και να γίνει σαν καινούριο. Ειδικά οι γωνίες δεν είναι εύκολο να καθαριστούν.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να μην φτάσετε λοιπόν σε αυτό το σημείο, καλό θα είναι να αφιερώνετε λίγο παραπάνω χρόνο στο καθάρισμά του από τα πρώτα πλυσίματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.