ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ποιες είναι οι λέξεις που μπορούν να φέρουν έναν καλύτερο ύπνο;

Αν έχετε αϋπνίες... τότε αυτή είναι η λύση

Ποιες είναι οι λέξεις που μπορούν να φέρουν έναν καλύτερο ύπνο;

Αν έχεις μωρό που δεν μπορεί να κοιμηθεί τότε πρέπει να το διαβάσεις αυτό. Επίσης πρέπει να το διαβάσεις αν δεν μπορείς να κοιμηθείς.

Αν έχεις αϋπνίες που σε ταλαιπωρούν. Κάθε φορά που πας να ξαπλώσεις αρχίζεις να σκέφτεσαι διάφορα που σε αναστατώνουν κι έτσι δεν βρίσκεις την κατάλληλη ηρεμία που θα σε βάλει στο τριπάκι να ηρεμήσεις. Κι όμως το να το καταφέρεις είναι τόσο απλό που θα σου φανεί αστείο.

Υπάρχουν μερικές φράσεις και λέξεις που πρέπει να λες έτσι ώστε να καταφέρεις να ηρεμήσεις.

Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η προϋπόθεση για να κερδίσεις πιο εύκολα έναν ξεκούραστο ύπνο είναι να ακούσεις, να διαβάσεις ή να πεις λέξεις και φράσεις που σε βάζουν στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ποιες είναι αυτές; Ηρεμία, ξεκούραση, ανάπαυση. Λέγοντας, για παράδειγμα: «Πάω να ξεκουράσω το κορμί μου», «Θέλω να απολαύσω το κρεβάτι μου», «Έχω ανάγκη από ανάπαυση», «Ήρθε η ώρα της χαλάρωσης», κάνεις – κατά τους ερευνητές – την κατάλληλη προετοιμασία για έναν βαθύ, ποιοτικό ύπνο μειώνοντας τον καρδιακό ρυθμό.

Η πρότασή τους είναι να αντικαταστήσουμε τα υπνωτικά χάπια με αυτοκόλλητες σημειώσεις (στο μπάνιο, στο ψυγείο, στο κομοδίνο) με τις ανάλογες λέξεις και φράσεις – κλειδιά.

Φυσικά οι ερευνητές δεν βρήκαν το αυγό του Κολόμβου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απλώς επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την τεράστια επίδραση που έχουν οι λέξεις στον εγκέφαλο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.