ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Τέσσερις συμβουλές για να καθαρίσεις όπως πρέπει το πλυντήριο πιάτων σου

Μην ξεχνάς ποτέ πόσο χρήσιμο σου είναι

Τέσσερις συμβουλές για να καθαρίσεις όπως πρέπει το πλυντήριο πιάτων σου

Η οικονομία που μας προσφέρει το πλυντήριο πιάτων είναι μεγάλη. Μας έχει γλιτώσει αρκετά σπασμένα πιάτα ή ποτήρια και τα χέρια μας είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και γι’ αυτό πρέπει να το φροντίζουμε. Όπως λένε ι ειδικοί, όσο περνάει ο καιρός, μαζεύεται μέσα σε αυτό μούχλα και υπολείμματα απορρυπαντικών και τροφών.

Αυτό δεν είναι καθόλου καλό, αφού μπορεί να εμφανιστούν μικρόβια, τα οποία θα παρεμποδίσουν τη λειτουργία του. Όπως αναφέρει η Bree Lemmen σε ένα άρθρο της, brand manager γνωστής εταιρείας οικιακών συσκευών, χρειάζεται πού και πού να τo καθαρίζεις.

Πώς καθαρίζει το πλυντήριο πιάτων

Όπως αναφέρει λοιπόν, αν βάζεις πλυντήριο κάθε ημέρα, τότε θα πρέπει να το καθαρίζεις μια φορά τον μήνα. Ο πιο απλός τρόπος είναι πράγματι απλός: ξύδι και μαγειρική σόδα. «Αυτά τα απλά, καθημερινά είδη που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αποτελούν τον πιο εύκολο τρόπο για να πετύχεις έναν βαθύ καθαρισμό», αναφέρει η Lemmen.

Φυσικά, όπως λέει, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα ειδικό καθαριστικό πλυντηρίου πιάτων, το οποίο παρασκευάζεται με τέτοιον τρόπο, ώστε το πλυντήριο να παραμείνει καθαρό και με ωραία μυρωδιά. Μπορείς να βρεις ένα καθαριστικό αυτού του τύπου ακόμα και στο σούπερ μάρκετ, το οποίο θα έχει ειδικές οδηγίες χρήσης. Υπάρχουν και εταιρείες οικιακών συσκευών, που έχουν εξειδικευμένα καθαριστικά προϊόντα για τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία έχουν και συνιστώμενες οδηγίες για τη συχνότητα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πέρα από τη μηνιαία συντήρηση, καλό είναι να κάνεις και έναν πιο βαθύ καθαρισμό:

  • Καθάρισε τον πάτο του πλυντηρίου από υπολείμματα: Καταρχάς, βγάλε τις πιατοθήκες έξω από τις ράγες και έλεγξε τον πάτο του πλυντηρίου για τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού ή τροφών. Με τον τρόπο αυτό το νερό θα στραγγίζει καλύτερα και θα αποτραπεί η μακρόχρονη φθορά.
  • Έλεγξε το φίλτρο: Αν το πλυντήριό σου έχει αφαιρούμενο φίλτρο, βγάλε και καθάρισέ το καλά στον νεροχύτη της κουζίνας, πριν το τοποθετήσεις ξανά στη θέση του.
  • Καθάρισε τη θήκη του απορρυπαντικού: Εκεί μπορεί να συγκεντρώνεται μούχλα, οπότε με ένα πανί που έχεις βρέξει με λευκό ξύδι μπορείς να την αφαιρέσεις εντελώς.
  • Βαθύ καθάρισμα με ξύδι και σόδα: Στη συνέχεια, και αφού βάλεις τις πιατοθήκες ξανά στις ράγες, γέμισε τη θήκη του απορρυπαντικού με λευκό ξύδι (και όχι με απορρυπαντικό), κλείσε την και βάλε το πλυντήριο σε λειτουργία, σε έναν κανονικό κύκλο, ιδανικά σε πρόγραμμα χωρίς στέγνωμα, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αν όχι, απλά επίλεξε μια κανονική πλύση. Στη συνέχεια, άνοιξε το πλυντήριο και ρίξε στο εσωτερικό του ένα φλυτζάνι μαγειρικής σόδας. Επίλεξε τώρα ένα πιο γρήγορο πρόγραμμα με στέγνωμα. Το πλυντήριο πιάτων σου θα είναι πεντακάθαρο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.