ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διήμερη σιγή και στα μέσα ενημέρωσης κατά του ασφαλιστικού

Διήμερη σιγή και στα μέσα ενημέρωσης κατά του ασφαλιστικού

Με νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 σήμερα το πρωί έως τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής απαντούν οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης στην κατάθεση και επικείμενη ψήφιση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή, η οποία αναμένεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ, η απόφαση για συμμετοχή στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ ελήφθη «μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία».

Η απεργία αφορά όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.

• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.

«Η ΠΟΕΣΥ πέρα από την αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα, που εξανεμίζει όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό. Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία», καταλήγει η ανακοίνωση.

«Η οριστική υποταγή της κυβέρνησης στους δανειστές και στη διαπλοκή, βάζει τίτλους τέλους στην ελεύθερη ενημέρωση, στη δημοσιογραφική ανεξαρτησία και στα ασφαλιστικά Ταμεία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. «Με το νόμο λαιμητόμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου να ψηφίζεται άρον-άρον την Κυριακή, 8 Μαΐου η κυβερνητική πλειοψηφία Τσίπρα-Καμμένου μαζί με άλλες κοινοβουλευτικές παρουσίες, που τους στηρίζουν αλά καρτ, βάζει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία», προσθέτει η Ένωση Συντακτών καλώντας τους δημοσιογράφους  «να πάρουν μέρος μαζικά στη διαδήλωση διαμαρτυρίας, η οποία θα ξεκινήσει με συγκέντρωση μπροστά στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016 στις 12 το μεσημέρι και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό και το νέο φορολογικό, που εξαθλιώνει όχι μόνο τους εργαζόμενους στην ενημέρωση αλλά και το σύνολο του ελληνικού λαού», τονίζει από την πλευρά της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.