ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Παράθυρο» για περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στο μέλλον

«Παράθυρο» για περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες στο μέλλον

Ανοιχτό αφήνουν κυβερνητικά στελέχη το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερες από τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, παρά τις διαβεβαιώσεις του Νίκου Παππά, ο οποίος εμφανίζεται πεπεισμένος για την ορθότητα των επιλογών του στο τηλεοπτικό πεδίο και ικανοποιημένος από τις εξελίξεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής υπεραμύνθηκε των ενεργειών της κυβέρνησης στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, εμφανίστηκε ωστόσο ανοιχτός σε ενδεχόμενη αύξησή τους στο μέλλον.

«Θα υπάρχουν και κεντρικά και περιφερειακά κανάλια. Και αν κριθεί ότι χρειάζονται περισσότερα, εδώ είμαστε, θα το δούμε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να λέμε τέσσερα κανάλια. Θα δούμε, η ζωή θα το επιβεβαιώσει ή θα το διαψεύσει. Όμως, κάποτε έπρεπε να γίνει αυτό. Και αυτή η κυβέρνηση τολμάει να ανοίξει το θέμα, με όλο το σύστημα απέναντί της», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής στον ΣΚΑΪ.

«Η διαφημιστική “πίτα”, αυτή τη στιγμή, είναι 200 εκατομμύρια ευρώ. Οι εκτιμήσεις λένε ότι για να λειτουργήσει ένα κανάλι σωστά, θέλει περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ. Άρα, τα 4 κανάλια θα μοιραστούν τα 200 εκατομμύρια. Φανταστείτε να τα μοιραστούν επτά κανάλια τι θα γίνει, πώς είναι οι εργασιακές σχέσεις, πώς λειτουργούν τα “μαύρα”, η ανασφάλεια, αυτό είναι καθεστώς μαρτυρικό. Ούτε θα λέμε ότι έχουμε κανάλια, θα παίρνουμε δανεικά κι αγύριστα, “θαλασσοδάνεια” που θα τα πληρώνει ο ελληνικός λαός για να εκδηλώνουμε τον πόνο μας για τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η άποψή μου, θα κριθεί»., συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, επανέλαβε τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα της διαπλοκής», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ελέγχει την ενημέρωση. «Ο διαγωνισμός είναι πλειοδοτικός. Όποιος πληρώσει περισσότερα θα πάρει την άδεια και με τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, εργασιακά, κλπ.. Θέλει κάποιος να κάνει κριτική στην κυβέρνηση; Εμείς λέμε «βεβαίως», αλλά θα πληρώσει (για την άδεια)» είπε σε ομιλία του σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη.

Αλλά και την περασμένη εβδομάδα, ανώτατες κυβερνητικές πηγές, σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Κίνα για τη χορήγηση περισσότερων τηλεοπτικών αδειών, υποστήριζαν ότι η λύση των τεσσάρων αδειών έχει προκύψει από τη διαφημιστική πίτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αν στο μέλλον αυξηθεί η διαφημιστική πίτα θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε», διευκρίνιζαν, εκτιμώντας ότι ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες θα φέρει περισσότερα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.