ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Μαύρο» από σήμερα στην εκπομπή του Γ.Λιάγκα με εντολή του ΕΣΡ

«Μαύρο» από σήμερα στην εκπομπή του Γ.Λιάγκα με εντολή του ΕΣΡ

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) έχει επιβάλει αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για πέντε ημέρες.

Σε εφαρμογή τίθεται από σήμερα Δευτέρα (20/1), η αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής του ΣΚΑΪ «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» για πέντε ημέρες, κατόπιν απόφασης που είχε λάβει το ΕΣΡ τον Δεκέμβριο.

Βάσει της απόφασης, η εκπομπή δεν θα μεταδοθεί αυτήν την εβδομάδα.

Η απόφαση ελήφθη για τον τρόπο παρουσίασης της είδησης, σχετικά με τη μαρτυρία νεαρής φοιτήτριας από τη Θεσσαλονίκη, η οποία κατήγγειλε ότι ένας άνδρας εκσπερμάτωσε πάνω της, ενώ βρισκόταν σε βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό που προκύπτει από τη μη μετάδοση της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα τις ώρες 12.00 – 14.00, αυτήν την εβδομάδα η εκπομπή «Αταίριαστοι» θα μεταδίδεται από τις 10.00 έως τη 13.00.

Από τις 13.00 έως τις 14.00, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ, είναι προγραμματισμένο να προβληθεί σε επανάληψη το τηλεπαιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος».

  • Το χρονικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται ότι ο παρουσιαστής της εκπομπής, Γιώργος Λιάγκας, όσο και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να διακωμωδήσουν τις καταγγελίες της νεαρής φοιτήτριας.

Τα επίμαχα σχόλια ειπώθηκαν από τους παρουσιαστές της εκπομπής την 7η Νοεμβρίου του 2019, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Το ΕΣΡ, αφού εξέτασε λεπτομερώς το οπτικοακουστικό υλικό, κατέληξε ότι προκύπτουν οι παραβάσεις της προσβολής της αξίας του ανθρώπου, καθώς και της δυσμενούς διάκρισης λόγω φύλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως εκ τούτου, επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 150.000 ευρώ, καθώς και αναστολή της μετάδοσης της εκπομπής για πέντε ημέρες από τις 20 Ιανουαρίου του 2020 έως τις 24 Ιανουαρίου του ίδιου έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.