ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΕΚΤ: Το φθινόπωρο οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης»

ΕΚΤ: Το φθινόπωρο οι διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα «ποσοτικής χαλάρωσης»

Βάσει των όσων αναφέρονται σε αμερικανικά δημοσιεύματα, προ της συνεδρίασης του Σεπτεμβρίου θα έχουν καταστεί γνωστά ελάχιστα μακροοικονομικά μεγέθη της Ευρωζώνης.

Επιπλέον, οι φορείς χάραξης της νομισματικής πολιτικής θέλουν να αποφύγουν οποιαδήποτε απόφαση, πριν την έκβαση των ομοσπονδιακών εκλογών στη Γερμανία. «Όλα τα στοιχεία συγκλίνουν στον Οκτώβριο» σπεύδει να προσθέσει ένας εκ των αξιωματούχων, σημειώνοντας ότι «λίγα θα αποφασιστούν τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Δεκέμβριος είναι πολύ μακριά».

Επισήμως, η ΕΚΤ αποφεύγει να σχολιάσει περαιτέρω.

Χθες, πάντως, ο Μάριο Ντράγκι άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο αλλαγών στο πρόγραμμα QE (ποσοτική χαλάρωση) εντός του φθινοπώρου, δίχως ωστόσο, να προσδιορίσει χρονικά τις σχετικές αποφάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελευταίο διάστημα, η κεντρική τράπεζα βρίσκεται ενώπιον ενός διλήμματος, καθώς παρότι οι ρυθμοί ανάκαμψης έχουν ισχυροποιηθεί, ο δομικός πληθωρισμός παραμένει αδύναμος, απέχοντας παρασάγγας από τους στόχους της ΕΚΤ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.