Τελικά, ποιος είναι ο «κερατάς» των Βρυξελλών;

Νέο ασφαλιστικό: Έρχονται αυξήσει σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις

Νέο ασφαλιστικό: Έρχονται αυξήσει σε κύριες κι επικουρικές συντάξεις

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Για αυξήσεις τόσο στις κύριες όσο και τις επικουρικές συντάξεις έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατειάς για τον νόμο Κατρούγκαλου αλλά και τα σχέδια της κυβέρνησης για ψήφιση νέου ασφαλιστικού.

«Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή» ειπε για τις επικουρικές συντάξεις ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι «δεν χρειάζεται κανείς να προσφύγει σε κανέναν δικηγόρο, τα λεφτά θα καταβληθούν στο ακέραιο» προσθέτοντας ως γενικότερο σχόλιο ότι «δεν θα υπάρχει καμία μείωση συντάξεων ξανά».

Ειδικά για τις επικουρικές ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω και ότι 465.512 είναι οι συνταξιούχοι που βρίσκονται πάνω από αυτά τα όρια των 1.300 ευρώ και θα δουν πραγματικά αύξηση.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στην παρέμβαση της κυβέρνησης με το νέο ασφαλιστικό στο κομμάτι της ανταποδοτικότητας σημειώνοντας για τις κύριες συντάξεις ότι «η εθνικη αναλογιστική αρχή θα δει με ακρίβεια από ποιο έτος και μετά θα μπορούμε να δώσουμε αυξήσεις με βάση την βιωσιμότητα του συστήματος».

«Δεν θα γίνει από τώρα η αύξηση αλλά από την στιγμή που θα ψηφιστεί το ασφαλιστικό» συμπλήρωσε ο υπ. Εργασίας.

Ο Γιάννης Βρούτσης σημείωσε επίσης ότι «το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και λόγω της μείωσης της φορολογίας. Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό»

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.