
Oι επενδυτές ομολόγων εκτιμούν ότι παίρνουν ουσιαστικά το ίδιο ρίσκο όταν αγοράζουν ομόλογα Ιταλίας και Ελλάδας
Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε η διαφορά μεταξύ της απόδοσης (ενδεικτικό κόστος δανεισμού του δημοσίου) του Ελληνικού ομολόγου από το Ιταλικό.
Το σπρεντ Ελλάδας -Ιταλίας υποχώρησε κάτω από τις 19 μονάδες βάσης (100 μονάδες βάσης ισούνται με μια εκατοστιαία μονάδα). Είναι νέο ιστορικό ρεκόρ. Ποτέ ξανά το ελληνικό δημόσιο δεν είχε κόστος χρηματοδότησης τόσο κοντά στο ιταλικό.
Η διαφορά άρχισε να μειώνεται πιο έντονα μετά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου – όταν ήταν περίπου 50 μονάδες βάσεις (0,5% ενδεικτική διαφορά επιτοκίου δανεισμού Ρώμης και Αθήνας, για δέκα χρόνια). Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Δεκέμβριο του 2018 το σπρεντ ήταν στις 150 μονάδες βάσης, και το Δεκέμβριο του 2019 στις 350 μονάδες βάσης.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.