Η BofA βρήκε τη… λύση για την ακρίβεια: «Φάτε φρούτα & λαχανικά, κόψτε το ψωμί & το αλκοόλ»!

Οι τιμές της βενζίνης που είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 16% τον Ιούνιο θα οδηγήσουν τον πληθωρισμό στο 6,5%

Η BofA βρήκε τη… λύση για την ακρίβεια: «Φάτε φρούτα & λαχανικά, κόψτε το ψωμί & το αλκοόλ»!

Σύμφωνα με την Bank of America, οι Νοτιοαφρικανοί προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και τις αυξήσεις τιμών, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να γίνουν vegan, να πίνουν λιγότερο αλκοόλ και να αποφεύγουν το ψωμί.

Παρότι ο πληθωρισμός τον Απρίλιο στη χώρα διατηρήθηκε εντός του εύρους που είχε ως στόχο η Κεντρική Τράπεζα από 3% έως 6% , οι πολίτες της χώρας αντιμετωπίζουν κύμα ακρίβειας με αυξήσεις στα προϊόντα κρέατος, στα έλαια και τα λίπη και στα αλκοολούχα ποτά.

Ο οικονομολόγος της BofA στην υποσαχάρια Αφρική, Tatonga Rusike, σε έκθεσή του εκτιμά ότι επιπλέον αναμένονται αυξήσεις στο ψωμί και τα δημητριακά και σπεύδει να προτείνει λύσεις:

«Πιθανότατα είναι καλύτερα να τρώτε φρούτα και λαχανικά, να μαγειρεύεται στο σπίτι και να να διατηρείτε επαφή με τα αγαπημένα σας πρόσωπα καθώς το κόστος επικοινωνιών μειώνεται», αναφέρεται στην έκθεση, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η εξοικονόμηση πόρων θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την «κάλυψη των αναπόφευκτων αυξήσεων» στις τιμές των καυσίμων και της ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της BofA οι τιμές της βενζίνης που είναι πιθανό να αυξηθούν κατά περίπου 16% τον Ιούνιο θα οδηγήσουν τον ετήσιο πληθωρισμό στο 6,5%.

Η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Αφρικής αναθεώρησε την πρόβλεψή της για τον εγχώριο πληθωρισμό στις τιμές των τροφίμων για φέτος στο 6,6% από 6,1%, ανακοινώνοντας παράλληλα τη μεγαλύτερη αύξηση των επιτοκίων σε διάστημα μεγαλύτερο των έξι χρόνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκτιμήσεις της δείχνουν ότι οι πιέσεις στις τιμές γίνονται πιο έντονες, με τον πληθωρισμό να κορυφώνεται στο 6,3% το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και να επιστρέφει μόνο στο 4,5% — το μέσο σημείο του εύρους στόχου στο οποίο προτιμά να σταθεροποιεί τις προσδοκίες -στο το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.