ΔΥΠΑ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων παρόχων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων

Το ποσό επιδότησης μπορεί να φτάσει στα 400 ευρώ

ΔΥΠΑ: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων παρόχων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων

Η ΔΥΠΑ, ανακοίνωσε παράταση στην υποβολή αιτήσεων παρόχων για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις να μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την προσεχή Τρίτη στις 23:59.

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, υποβολή αιτήσεων μπορούν να κάνουν οι πάροχοι κατάρτισης (ΚΕΔιΒιΜ των ΑΕΙ και αδειοδοτημένα ΚΔΒΜ) για συμμετοχή στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά».

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης, που υλοποιείται από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), προσφέρεται επιδοτούμενη κατάρτιση, διάρκειας 80 ωρών, σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, η οποία οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση, μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.

Όπως αναφέρει η ΔΥΠΑ σε ανακοίνωσή της, στόχος τής δράσης είναι οι εργαζόμενοι να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των σύγχρονων τάσεων στους χώρους εργασίας, να αναβαθμίσουν τις προοπτικές τους και, κατά συνέπεια, να συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό της ελληνικής οικονομίας.

Το ποσό επιδότησης μπορεί να φτάσει στα 400 ευρώ

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το ποσό της επιδότησης των ωφελουμένων είναι 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά μπορεί να ανέλθει στα 400 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, συγκροτείται αντίστοιχο μητρώο για τους παρόχους πιστοποίησης, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, επίσης, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, στις 23:59.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ενδιαφερόμενοι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr, πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων Εργαζομένων για κατάρτιση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.