ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O N.Tραμπ εξαιρεί το ελληνικό ελαιόλαδο & τις ελιές από τους δασμούς! – Πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι της ΕΕ!

O N.Tραμπ εξαιρεί το ελληνικό ελαιόλαδο & τις ελιές από τους δασμούς! – Πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι της ΕΕ!

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση που θα ενισχύσει κατά πολύ την ελληνική οικονομία, προχώρησε η κυβέρνηση Τραμπ αφού εξαίρεσε από τους επιβαλλόμενους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελληνικές βρώσιμες ελιές.

Η κίνηση αυτή επιτρέπει στην Ελλάδα την απρόσκοπτη εξαγωγή των δύο πιο κορυφαίων αγροτικών προϊόντων της στην μεγάλη αμερικανική αγορά (όχι μόνο λόγω μεγέθους αλλά και αγοραστικής αξίας) αλλά και στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι αντίστοιχων προϊόντων από ανταγωνιστικές χώρες.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό λάδι θα έχει την πρωτοκαθεδρία έναντι του ισπανικού και του ιταλικού όχι μόνο για λόγους ποιότητας (όποιος έχει ζήσει Ιταλία όπως ο γράφων καταλαβαίνει τι σημαίνει ελληνικό ελαιόλαδο και ελληννικές ελιές) αλλά κυρίως λόγω τιμής που θα είναι αισθητά χαμηλότερη από εκείνη του ανταγωνισμού.

Η κίνηση Τραμπ ομολογουμένως ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, το ζήτημα είναι αν είναι μεμονωμένη ή θα αποτελέσει αρχή νέων κινήσεων επωφελών για την Ελλάδα.

Πάντως κάνει πράξη αυτό που είχε πει, ότι για αυτόν η διαπραγμάτευση θα γίνεται με κάθε χώρα ξεχωριστά.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΥΠΑΑΤ στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η προσπάθεια για την περιφρούρηση των εξαγωγών των ελληνικών αγροτικών προϊόντων ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου, όταν ο κ. Βορίδης έθεσε το ζήτημα των δασμών στα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ενώ ακολούθησε στις 5 Σεπτεμβρίου η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αμερικανό Υπουργό Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος, όπου επίσης τέθηκε μετ’ επιτάσεως το συγκεκριμένο θέμα.

Οι θεσμικές επαφές, τόσο του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στις ΗΠΑ, όσο και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, απέδωσαν καρπούς και έτσι τα δύο συγκεκριμένα ελληνικά προϊόντα (τα οποία αποτελούν το 54,15% των ελληνικών αγροτικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ με βάση στοιχεία του 2018) θα συνεχίζουν να εξάγονται χωρίς καμία απολύτως επιβάρυνση, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας.

Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να εξαιρεθεί το σύνολο των ελληνικών προϊόντων από την επιβολή επιπρόσθετων εμπορικών κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση και συγκεκριμένες δράσεις να προστατεύει τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και να υποστηρίζει στην πράξη τις εξαγωγικές προσπάθειες των παραγωγών και εταιρειών που αποτελούν και βασικό άξονα οικονομικής ανάπτυξης της πατρίδας μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.