Σοκ: Πλησιάζει τα 400(!) δισ. ευρώ το χρέος της Ελλάδας από τα lockdown – Στο 224% του ΑΕΠ

Κυβέρνηση & λοιμωξιολόγοι «τελειώνουν» την Ελλάδα

Σοκ: Πλησιάζει τα 400(!) δισ. ευρώ το χρέος της Ελλάδας από τα lockdown – Στο 224% του ΑΕΠ

Μία έκθεση σοκ των Unicredit και Bank of New York Mellon δείχνουν ότι πλέον τα χρέος της Ελλάδας εξαιτίας των lockdown που επέβαλε η κυβέρνηση, πλησιάζει τα 400 δισ. ευρώ και θα χρειαστούν χρόνια σκληρής λιτότητας, καθώς η ΕΕ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη.

Συγκεκριμένη η έκθεση των δύο τραπεζικών κολοσσών αναφέρει πως το χρέος της Ελλάδας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 370 δισ. και στο 224% του ΑΕΠ, μετά τις αποτυχημένες πολιτικές της κυβέρνησης και των λοιμωξιολόγων οι οποίοι «τελείωσαν» ίσως οριστικά την χώρα.

Όπως αναφέρει έκθεση, η Ελλάδα αποτελεί μια ειδική περίπτωση γιατί εισήλθε στην κρίση της πανδημίας τελείως απροετοίμαστη όχι με επιδημιολογικούς όρους αλλά οικονομικούς.

Η Ελλάδα μη έχοντας τα απαραίτητα κεφάλαια δανείζεται δημιουργώντας το παραπάνω τραγικό και σαφώς μη βιώσιμο σκηνικό.

Μάλιστα αναφέρουν πως το δημοσιονομικό έλλειμμα στην πράξη φθάνει τα 27 δισ. και όχι 23 δισ. ευρώ κι αναμένεται να εκτοξευθεί στα 30 δισ., αφού το σκληρό lockdown που θα επιβάλει σήμερα η κυβέρνηση θα κοστίσει άλλα 3 δισ. στην ελληνική οικονομία.

Η εικόνα της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί οριζόντια και θα απαιτηθεί μια περίοδος σκληρότατης πολυετούς λιτότητας, ενώ τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης και των ευρωπαϊκό προϋπολογισμό θα είναι «ψίχουλα» και με όρους.

Χαρακτηριστικό είναι πως το 2010 η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια με χρεός 126%, κάτι που σημαίνει πως αυτό που έρχεται ίσως κάνει την προηγούμενη δεκαετία να μοιάζει με «όνειρο», όλα φυσικά με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.