ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα πρώτα μηνύματα από το άνοιγμα του τουρισμού – Στο… περίμενε οι επιχειρηματίες

Τα πρώτα μηνύματα από το άνοιγμα του τουρισμού – Στο… περίμενε οι επιχειρηματίες

Τους πρώτους τουρίστες υποδέχεται από την Παρασκευή η χώρα μας, που άνοιξε επισήμως στους ξένους επισκέπτες μετά από έξι και πλέον μήνες αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Οι πρώτοι επισκέπτες έχουν ήδη καταφτάσει στα ελληνικά νησιά, με επιχειρηματίες και κατοίκους να ελπίζουν σε μία καλή σεζόν που θα μπορέσει, αν μη τι άλλο, να «κλείσει τρύπες» αν και όλοι καταλήγουν ότι τα μηνύματα μέχρι στιγμής δεν είναι θετικά και οι ελπίδες πλέον έχον εναποτεθεί στον Ιούλιο.

Οι ξένοι υπήκοοι επισκέπτονται τη χώρα μας υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και προϋποθέσεις.

Η εικόνα για την πορεία της φετινής τουριστικής σεζόν αναμένεται να ξεκαθαρίσει στα τέλη του επόμενου μήνα, όταν θα έχουν διευκρινιστεί στο σύνολό τους οι όροι που θα θέσουν οι χώρες προέλευσης των επισκεπτών, αλλά και θα έχει προχωρήσει η οικοδόμηση του «τείχους ανοσίας» στη χώρα μας.

Σημειώνεται πάντως ότι ήδη έχουν καταγραφεί κάποιες πρώτες αρνητικές αντιδράσεις από το εξωτερικό, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη Βρετανία που άφησε την Ελλάδα εκτός των χωρών στις οποίες οι Βρετανοί επιτρέπεται να ταξιδέψουν χωρίς καραντίνα. Το αρνητικό κλίμα στην αγορά της Βρετανίας καταγράφηκε και στο «φορτισμένο» κλίμα στην επεισοδιακή, όπως εξελίχθηκε, συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο BBC.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.