ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Τίθεται σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου – Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» είναι επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού»

«Καλάθι των Χριστουγέννων»: Τίθεται σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου – Τα προϊόντα που περιλαμβάνει

Από την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου έως και την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου, θα βρίσκεται σε ισχύ, όπως προβλέπει η Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σήμερα, «Το Καλάθι των Χριστουγέννων».

Το «Καλάθι των Χριστουγέννων» είναι επέκταση του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» που βρίσκεται ήδη σε ισχύ, ενώ συμπληρώνονται 6 νέες κατηγορίες τροφίμων για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Ειδικότερα στο «Καλάθι των Χριστουγέννων» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

– Γαλοπούλα

– Σοκολάτα

– Τσουρέκι

– Βασιλόπιτα (τσουρέκι)

– Αρνί

– Κατσίκι

Όπως ανέφερε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας: «Με το “Καλάθι των Χριστουγέννων” που ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου οι Έλληνες καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν τα απαραίτητα προϊόντα για την εορταστική περίοδο σε προσιτές τιμές.

Παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας: όλα τα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά προϊόντα με τις καλύτερες δυνατές τιμές για το γιορτινό τραπέζι».

Επισημαίνεται ότι η λίστα με τα ήδη υπάρχοντα προϊόντα στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» παραμένει η ίδια. Δηλαδή:

Α/Α Κατηγορία Προϊόντων

1. Ρύζι

2. Ψωμί για τoστ

3. Ψωμί φραντζόλα (τυποποιημένο/συσκευασμένο)

4. Φρυγανιές

5. Μακαρόνια Νο 6

6. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

7. Όσπρια (φακές)

8. Όσπρια (φασόλια)

9. Όσπρια (ρεβύθια)

10. Πάριζα

11. Γαλοπούλα (αλλαντικά)

12. Κατεψυγμένα ψάρια

13. Νωπό χοιρινό (συσκευασμένο ή μη)

14. Νωπό κοτόπουλο (συσκευασμένο ή μη)

15. Νωπό μοσχάρι (συσκευασμένο ή μη)

16. Γάλα φρέσκο πλήρες

17. Γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά

18. Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) πλήρες

19. Γάλα υψηλής παστερίωσης (μακράς διάρκειας) με χαμηλά λιπαρά

20. Γάλα εβαπορέ

21. Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις

22. Γιαούρτι από γάλα αγελάδος χωρίς γεύσεις με χαμηλά λιπαρά

23. Τυρί φέτα

24. Λευκό τυρί

25. Τυρί γκούντα

26. Τυρί με χαμηλά λιπαρά

27. Χυμός τομάτας διατηρημένος

28. Αυγά (κλωβοστοιχίας και αχυρώνα)

29. Μαργαρίνες

30. Ελαιόλαδο

31. Ηλιέλαιο

32. Κατεψυγμένα λαχανικά (τουλάχιστον δύο από αρακάς, μπάμιες, φασολάκια)

33. Λευκή ζάχαρη

34. Γλυκαντικές ουσίες κατάλληλες για διαβητικούς

35. Προϊόντα βρώμης (τουλάχιστον ένα)

36. Κρέμα βρεφικής ηλικίας

37. Γάλα βρεφικής ηλικίας

38. Ελληνικός καφές

39. Στιγμιαίος καφές

40. Γαλλικός καφές

41. Χυμός πορτοκάλι

42. Απορρυπαντικά πλυντηρίου ρούχων (υγρά και σε σκόνη – όχι ταμπλέτες)

43. Απορρυπαντικά για σφουγγάρισμα και καθαρισμού επιφανειών – χλωρίνες

44. Απορρυπαντικά πιάτων για πλύσιμο στο χέρι

45. Χαρτί κουζίνας

46. Χαρτί υγείας

47. Οδοντόκρεμες

48. Σερβιέτες ή ταμπόν

49. Σαμπουάν

50. Σαπούνια σε στερεή κατάσταση

51. Πάνες ακράτειας

52. Πάνες για μωρά

53. Μωρομάντηλα

54. Σαμπουάν για μωρά

55. Τροφές για σκύλους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

56. Τροφές για γάτες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.