Κατατέθηκε τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ – Μειώσεις έως 30% και καταβολή σε 10 δόσεις

Πώς διαμορφώνονται οι μειώσεις ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας

Κατατέθηκε τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ – Μειώσεις έως 30% και καταβολή σε 10 δόσεις

Τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε νωρίτερα στη Βουλή, προβλέπει μειώσεις έως και 30% στον ΕΝΦΙΑ αλλά και την καταβολή τους σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Δείτε αναλυτικά την τροπολογία

Συγκεκριμένα οι μειώσεις ανάλογα με την αξία της ακίνητης περιουσίας διαμορφώνονται ως εξής:

α) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 100.000 ευρώ, κατά 30%

β) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 150.000 ευρώ, κατά 25%

γ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 250.000 ευρώ, κατά 20%

δ) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 300.000 ευρώ, κατά 15%

ε) για αξία ακίνητης περιουσίας έως και 400.000 ευρώ, κατά 10%

Σε ό,τι αφορά στις 10 δόσεις η διάταξη προβλέπει ότι καθεμιά εξ αυτών δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 10 ευρώ, και από τις οποίες η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα έκδοσης της πράξης προσδιορισμού φόρου, εφόσον η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί μέχρι τις 15 του μήνα.

Διαφορετικά η καταβολή της γίνεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου, οι δε επόμενες δόσεις μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα, ενώ η τελευταία δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους».

Στην ίδια τροπολογία θεσπίζεται το πλαίσιο αποζημιώσεων για τους καλλιεργητές που υπέστησαν ζημιές από τον παγετό που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίδα» τον περασμένο Ιανουάριο.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 3, μετά απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ο ΕΛΓΑ μπορεί να καταβάλει στους δικαιούχους προκαταβολή έως και 60% της αποζημίωσης που δικαιούνται οι πληγέντες. Κατά το ίδιο πλαίσιο θα προσδιορίζεται το ποσοστό προκαταβολής διαφορετικό ανά ζημιογόνο αίτιο ή ανά προϊόν ή ανά γεωγραφική ζώνη, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.