ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Λίστες Λαγκάρντ & Μπόργιανς: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Προπαγανδιστικό πυροτέχνημα για να δικαιολογήσουν τα Μνημόνια

Τώρα αποκαλύπτεται η μεγάλη απάτη

Λίστες Λαγκάρντ & Μπόργιανς: «Άνθρακες ο θησαυρός» – Προπαγανδιστικό πυροτέχνημα για να δικαιολογήσουν τα Μνημόνια

Πολλοί θα θυμούνται ακόμα τις αλήστου μνήμης λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, όταν οι δανειστές ήθελαν να τεκμηριώσουν αυτό που είχαν πει στον Γ.Α.Παπανδρέου να πει ότι «Οι Έλληνες είναι κλέφτες» για να δικαιολογήσει την τιμωρία τους με τα Μνημόνια.

Το όχι και τόσο μακρινό, όταν ξεκινούσε η καταστροφή της χώρας και η στέρηση της ανεξαρτησίας της, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, μετέπειτα γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και νυν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής
Τράπεζας παρέδωσε το πρώτο CD με ονόματα καταθετών-«φοροφυγάδων» στο εξωτερικό

Η λίστα περιελάμβανε «ύποπτες» καταθέσεις συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Τελικά οι υποθέσεις με τα 2.062 ονόματα Ελλήνων με καταθέσεις στην τράπεζα ΗSBC στη Γενεύη της Ελβετίας, για το χρονικό διάστημα από τον Νοέμβριο του 2005 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2007, όπως και εκείνα της λίστας Μπόργιανς, που περιέχει στοιχεία 10.588 καταθετών μέχρι το 2008 και περιελάμβανε 3,9 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2006 και 2,9 δισ. ελβετικά φράγκα για το 2008, παραγράφηκαν οριστικά, αφού πέρασε η πενταετία ελέγχου.

Οι καταθέσεις των πολιτών και των επιχειρήσεων που συμπεριλαμβάνονταν στις λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, καθώς και στη λίστα των εμβασμάτων ξεπερνούσαν τα 10 δισ. ευρώ, ωστόσο η φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε, μετά τον καταλογισμό των προστίμων, ανέρχεται μόλις σε 919.000.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα, ήταν δηλωμένα κέρδη που απλά τα έβγαλαν στο εξωτερικό, όπως δικαιούντο να κάνουν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ομως, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία αρκετά πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, τελικά στον κρατικό κορβανά εισήλθαν μόλις 107.000.000 ευρώ, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο προσδοκούσε 3 δισ. ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.