Στην 20η θέση μεταξύ 33 χωρών της Ευρώπης κατατάσσεται η Ελλάδα για την τιμή του ρεύματος

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μ.Βρετανία (Λονδίνο) με 65,61 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Στην 20η θέση μεταξύ 33 χωρών της Ευρώπης κατατάσσεται η Ελλάδα για την τιμή του ρεύματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την μηνιαία έρευνα HEPI για τις λιανικές τιμές του ηλεκτρικού σε χώρες της Ευρώπης, η Ελλάδα βρίσκεται στην εικοστή θέση μεταξύ 33 ευρωπαϊκών χωρών ως προς τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας.

Την έρευνα διεξάγουν οι ρυθμιστικές αρχές ενέργειας της Αυστρίας και της Ουγγαρίας και η εταιρεία Vaasa ETT.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύεται στον ιστότοπο https://www.energypriceindex.com/price-data, παρά τις μεγάλες αυξήσεις που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της διεθνούς κρίσης, η μέση τιμή καταναλωτή για την ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα (Αθήνα) διαμορφώθηκε τον Απρίλιο στα 21,04 λεπτά ανά κιλοβατώρα έναντι 27,48 που είναι ο μέσος όρος στις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Μ.Βρετανία (Λονδίνο) με 65,61 λεπτά ανά κιλοβατώρα και ακολουθούν η Κοπεγχάγη (53,84 λεπτά) και η Βιέννη (48,81 λεπτά).

Η έκθεση καταγράφει μείωση της τιμής στη χώρα μας τον προηγούμενο μήνα κατά 11 % εξαιτίας – όπως αναφέρει – της υψηλότερης επιδότησης από την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το φυσικό αέριο σύμφωνα πάντα με την έκθεση η τιμή καταναλωτή στη χώρα μας ήταν τον Απρίλιο ελαφρά υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ (13,24 λεπτά ανά κιλοβατώρα έναντι 12,69) και κατατάσσεται στην 12η θέση. Ακριβότερη χώρα είναι η Ολλανδία (‘Αμστερνταμ) με 30,76 λεπτά ανά κιλοβατώρα και ακολουθούν Βιέννη (24,5 λεπτά) και Στοκχόλμη (22,86 λεπτά). Σε αντίθεση με τον ηλεκτρισμό, στον τομέα του φυσικού αερίου καταγράφεται αύξηση 37 % καθώς όπως επισημαίνεται οι κρατικές επιδοτήσεις αντιστάθμισαν μόνο κατά ένα μέρος την αύξηση των τιμών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.