ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θα πεινάσουμε: Σε τιμές «χρυσού» πωλείται το γάλα – Τεράστιες οι αυξήσεις

«Φούσκα» το «καλάθι του φτωχού» - Αλλαγές ζητούν οι καταναλωτές

Θα πεινάσουμε: Σε τιμές «χρυσού» πωλείται το γάλα – Τεράστιες οι αυξήσεις

Σε μια τεράστια «φούσκα» εξελίσσεται το «καλάθι του φτωχού» καθώς οι καταναλωτές πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ και πλέον δεν μπορούν να ψωνίσουν ούτε τα απαραίτητα, αφού ακόμα και το γάλα έχει τιμές… «χρυσού»!

Οι τιμές στα γαλακτοκομικά έχουν πάρει τα «βουνά» μέσα σε ένα χρόνο καθώς πέρυσι τον Νοέμβριο, η μέση τιμή στο φρέσκο γάλα ήταν 1 ευρώ και 31 λεπτά και φέτος έχει φθάσει στο 1 ευρώ και 84 λεπτά.

Αντίστοιχα το γάλα υψηλής παστερίωσης κόστιζε 1 ευρώ και 38 λεπτά, πλέον κοστίζει 1 ευρώ και 87 λεπτά.

Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσε το σοκολατούχο γάλα που ενώ πέρσι κόστιζε 1,90 φέτος εκτοξεύθηκε στα 3,60€, αύξηση 90%.

Παραγωγοί και κτηνοτρόφοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για περαιτέρω αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος καθώς το υψηλό κόστος παραγωγής μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε έλλειψη.

«Το γάλα θα έχει στο ράφι γύρω στο 2,20 – 2,30 για να είναι βιώσιμος ο παραγωγός. Εάν συνεχίσουν οι μονάδες να φεύγουν όπως φεύγουν, όντως σε έναν χρόνο από σήμερα δε θα υπάρχει γάλα», σημειώνει ο Παναγιώτης Λαλιώτης, ιδιοκτήτης εργοστασίου γάλακτος.

Αλλαγές ζητούν οι καταναλωτές για το «καλάθι του φτωχού»

Δύο βδομάδες μετά την έναρξη του καλαθιού, πολλοί καταναλωτές ζητούν βελτιωτικές κινήσεις, οι περισσότεροι ζητούν να προστεθούν κι άλλα προϊόντα, άλλοι επιδίδονται σε έρευνα αγοράς από σουπερμάρκετ σε σουπερμάρκετ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου, 1 στους 7 καταναλωτές άλλαξε το σουπερμάρκετ όπου έκανε τα ψώνια του, ενώ το 56% των ερωτηθέντων συμφωνούν ότι πρέπει να ενταχθούν στο «καλάθι του φτωχού» κι άλλοι κλάδοι του εμπορίου τροφίμων, όπως αρτοποιεία και κρεοπωλεία, ενώ από την Τετάρτη 16/11 αναμένονται νέα προϊόντα στο καλάθι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.