ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θα επικηρύξουν τον λαγοκέφαλο – Το επικίνδυνο ψάρι με τα δόντια σαν τανάλια

Θα επικηρύξουν τον λαγοκέφαλο – Το επικίνδυνο ψάρι με τα δόντια σαν τανάλια

Το επικίνδυνο ψάρι λαγοκέφαλος και η εξάπλωσή του στις ελληνικές θάλασσες προβληματίζει τις αρχές, με την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου να εξετάζει ακόμη και την επικήρυξή του!

Ο επικίνδυνος λαγοκέφαλος έχει πλημμυρίσει τις ελληνικές θάλασσες και η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου εξετάζει τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του επικίνδυνου ψαριού. Μεταξύ των προτάσεων είναι ακόμη και η επικήρυξη του λαγοκέφαλου.

Το ψάρι έχει δόντια που κόβουν σαν τανάλια, ενώ είναι τοξικό και η κατανάλωσή του από άνθρωπο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και θάνατο!

Ο λαγοκέφαλος έφτασε στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ και εξαπλώθηκε στις ελληνικές θάλασσες.

Μετά τις δεκάδες καταγγελίες από αλιείς αλλά και τις επιθέσεις σε λουόμενους, η περιφέρεια Νότιου Αιγαίου προχωρά στην αναζήτηση των κατάλληλων μέτρων, μεταξύ των οποίων είναι και η επικήρυξη του λαγοκέφαλου, όπως μετέδωσε το Open.

Πρόκειται για «την αντιμετώπιση του είδους με κάποιο τρόπο επιδότησης στο να κυνηγούνται αυτά τα ψάρια από τους ίδιους τους αλιείς. Έναν τύπο επικήρυξης του είδους προκειμένου να ελαττώσουμε τον πληθυσμό», εξήγησε αντιπεριφερειάρχης Νότιου Αιγαίου, Φιλήμων Ζαννετίδης, μιλώντας στο κανάλι.

Οι αλιείς εμφανίζονται θετικοί σε ένα τέτοιο μέτρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό, ο λαγοκέφαλος εμφανίζεται σε Κρήτη, Ρόδο, Χίο, Νάξο και Κάλυμνο.

Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού, κυκλοφόρησε βίντεο που δείχνει έναν λαγοκέφαλο να δαγκώνει λουόμενο που έβαλε το δάχτυλό του μπροστά στο ψάρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.