ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΗΠΑ: Η στιγμή που χιονοστιβάδα «καταπίνει» δύο οδηγούς snowmobile στο Ουαϊόμινγκ – «Είμαστε τυχεροί» (βίντεο)

Ο ένας άνδρας διασώθηκε λίγο πριν πεθάνει από ασφυξία

ΗΠΑ: Η στιγμή που χιονοστιβάδα «καταπίνει» δύο οδηγούς snowmobile στο Ουαϊόμινγκ – «Είμαστε τυχεροί» (βίντεο)

Ένα βίντεο ντοκουμέντο κατέγραψε τη στιγμή που μια χιονοστιβάδα «κατάπιε» δύο οδηγούς snowmobile στο Ουαϊόμινγκ των ΗΠΑ. Μάλιστα, ο ένας άνδρας διασώθηκε λίγο πριν πεθάνει από ασφυξία.

Ο Μέισον Ζακ και ο Τζέικ Νταλ βρέθηκαν κάτω από ενάμιση μέτρο χιόνι όταν τους αιφνιδίασε μια χιονοστιβάδα, που κινείτο με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, στη διάρκεια εκδρομής με φίλους στο Σταρ Βάλεϊ του Ουαϊόμινγκ στις 22 Ιανουαρίου 2024.

Το βίντεο, που τράβηξε κάμερα προσαρμοσμένη στο κράνος του Ζακ, καταγράφει τη στιγμή που διαπιστώνει ότι ο φίλος του έπεσε από το snowmobile του και στη συνέχεια βλέπει τη χιονοστιβάδα να κατεβαίνει τη βουνοπλαγιά.

Φωνάζει απεγνωσμένα «χιονοστιβάδα» αρκετές φορές για να ειδοποιήσει την παρέα του και στη συνέχεια αναπτύσσει ταχύτητα για να ξεφύγει, δευτερόλεπτα προτού βυθιστεί στο σκοτάδι.

Διασώθηκε λίγο πριν πεθάνει από ασφυξία

Ο 23χρονος Μέισον Ζακ παρέμεινε θαμμένος επί επτά ολόκληρα λεπτά κάτω από το χιόνι και κινδύνεψε να πεθάνει από ασφυξία, αλλά πρόλαβε και τον διέσωσε μια ομάδα περαστικών, αφού τον εντόπισε με ειδικό εξοπλισμό για την ανεύρεση θυμάτων χιονοστιβάδων.

Ο φίλος του, Τζέικ, κατάφερε να απελευθερωθεί μισό λεπτό, αφότου θάφτηκε κάτω από το χιόνι και όπως λέει μετά από αυτή την παρ’ ολίγο μοιραία εμπειρία αναθεώρησε τη στάση του απέναντι στη ζωή:

«Η χιονοστιβάδα με “κατάπιε”. Βρέθηκε με το πρόσωπο θαμμένο στο χιόνι, μόλις που μπορούσα να ανασάνω. Νόμισα ότι είχα τελειώσει. Σκεφτόμουν τη φίλη μου και τα παιδιά μας», είπε ο πατέρας δύο παιδιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Φοβόμουν μήπως ακολουθήσει και δεύτερη χιονοστιβάδα. Ήταν μια εμπειρία που μας κατατρόμαξε και λειτούργησε ως κάλεσμα αφύπνισης. Είμαστε τυχεροί που είμαστε ζωντανοί», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.