ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

«Χορεύει» η Εύβοια: Πάνω από 100 μετασεισμοί

Οι κάτοικοι ετοιμάζονται για μια δεύτερη νύχτα αγωνίας

«Χορεύει» η Εύβοια: Πάνω από 100 μετασεισμοί

Μια πλούσια δραστηριότητα με πάνω από 100 μετασεισμούς μετά τη δόνηση των 4,8 Ρίχτερ το πρωί της Τρίτης και αυτή των 5 Ρίχτερ το βράδυ της ίδιας ημέρας καταγράφεται στη Νότια Εύβοια, με τους κατοίκους να παραμένουν ανήσυχοι για την εξέλιξη του φαινομένου.

Με δεδομένο ότι η περιοχή δεν ήταν από τις «ύποπτες», οι σεισμολόγοι τονίζουν ότι προέχει η παρακολούθηση του φαινομένου τις επόμενες ημέρες για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι ετοιμάζονται για μια δεύτερη νύχτα αγωνίας.

Αν και οι ζημιές στα σπίτια δεν ήταν σοβαρές, πολλοί έμειναν ξάγρυπνοι την Τρίτη προς την Τετάρτη και άλλοι κοιμήθηκαν και στα αυτοκίνητά τους.

Περίπου δέκα σπίτια έχουν μικρές ζημιές, ενώ ρωγμές έχει το νηπιαγωγείο στους Ζάρακες όπου φοιτούν 12 παιδιά. «Οι ρωγμές που έχουν γίνει είναι ουσιαστικά αρμοί μεταξύ τοιχοποιίας και οπλισμένου σκυροδέματος», είπε η νηπιαγωγός, Ευδοκία Σαραντάρη, που πρόσθεσε ότι το κτίριο θα ελεγχθεί από ειδικά κλιμάκια πριν επιστρέψουν τα παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι επιστήμονες συστήνουν πάντως στους κατοίκους να αποφεύγουν τα πετρόκτιστα παλιά κτίσματα, και όσα έχουν υποστεί ρωγμές, αλλά και τις συναθροίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.