ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας: Με νέα ορμή η «Βικτώρια» – Ποιες περιοχές θα είναι «στο μάτι του κυκλώνα» τις επόμενες ώρες

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας: Με νέα ορμή η «Βικτώρια» – Ποιες περιοχές θα είναι «στο μάτι του κυκλώνα» τις επόμενες ώρες

Η επέλαση της κακοκαιρίας «Βικτώρια» θα συνεχιστεί και τις προσεχείς ώρες, προειδοποιεί σε νέα ενημέρωσή του η υπηρεσία meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όμως πλέον τα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στο Αιγαίο και στην Κρήτη.

Που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία «Βικτώρια» τις προσεχείς ώρες

Το meteo.gr επισημαίνει για την πορεία της κακοκαιρίας «Βικτώρια» ότι μετά το μεσημέρι «όλα τα στοιχεία συνηγορούν στο σχηματισμό μιας σημαντικής σε έκταση ζώνης σύγκλισης από το Κεντρικό έως το Νοτιοδυτικό Αιγαίο, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα μεγάλης κατά τόπους έντασης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo.gr, η ζώνη αυτή σταδιακά θα κινηθεί προς τα ανατολικά, επηρεάζοντας την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το βράδυ τα Δωδεκάνησα.

Πάντως, σύμφωνα με την πρόγνωση της υπηρεσίας MeteoAlarm, τα φαινόμενα της κακοκαιρίας «Βικτώια» θα υποχωρήσουν μέχρι αύριο.

Η κακοκαιρία Βικτώρια έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες ζημιές από χθες το απόγευμα στην Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο όπως και την Κρήτη.

Ανάμεσα στις καταστροφές που καταγράφησαν ήταν η αποκόλληση της γέφυρας του Κερίτη στα Χανιά, σπίτια καταπλακώθηκαν από τις λάσπες στην Κεφαλονιά, ενώ είχαμε και μεγάλες καταστροφές στην Κέρκυρα. Πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο νησί των Οθωνών, βόρεια της Κέρκυρας, λόγω των δυνατών ανέμων.

Η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή που ξεριζώθηκαν δέντρα, κόπηκαν καλώδια της ΔΕΗ, και λύγισαν μέχρι και οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία. Φυσικά σημειώθηκαν και προβλήματα στις ακτοπλοϊκες συγκοινωνίες.

Σφοδρό ήταν το πρωί της Τετάρτης το πέρασμα της κακοκαιρίας «Βικτώρια» από την Αχαΐα με την θάλασσα να… βγαίνει στη στεριά, να καλύπτει την παραλιακή λεωφόρο στο Ρίο βγάζοντας μαζί της μέχρι και πέτρες.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς στην Κρήτη.

Εχθές Τρίτη το περισσότερο νερό έπεσε στα νησιά του Ιονίου και σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Στην Ιθάκη μέσα σε 8 περίπου ώρες έπεσαν 71 χιλιοστά βροχής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, οι καιρικές συνθήκες θα ομαλοποιηθούν κυρίως από τις απογευματινές ώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.