ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πέντε»: Έγινε η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα

«Πέντε»: Έγινε η πρώτη ανάγνωση του σεναρίου της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα

Στην πρώτη ανάγνωση ενός καταπληκτικού σεναρίου παρευρέθησαν σήμερα για πρώτη φορά οι συντελεστές της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα, “Πέντε”.

Το σενάριο αφορά το άγνωστο για τους περισσότερους θέμα του Ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης το 1821 παράλληλα με τις σφαγές της Σάμου και της Χίου από τον Καρά Αλι.

Χωρίς δεύτερη σκέψη και πάρα του ότι στο νησί δεν υπήρχε οργανωμένος και εκπαιδευμένος στρατός, οι Δημογέροντες αποφάσισαν να σηκώσουν το λάβαρο της Επανάστασης χωρίς να φοβηθούν το θάνατο και έχοντας στην διάθεση τους πενιχρά μέσα και κάποια πυρομαχικά που τους παρέδωσε το ζεύγος Βισβίζη.

Ήταν αποφασισμένοι όμως να μη ζήσουν άλλο κάτω από τον Τουρκικό ζυγό.

Τουλάχιστον 9.000 κάτοικοι ζούσαν στη νησί και μετά την Τουρκική αδυσώπητη εκδικητική μανία επέστρεψαν από τα σκλαβοπάζαρα μόνο 33 οικογένειες.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα Αυγούστου στη Θράκη και στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου συμμετείχαν εξαιρετικοί ηθοποιοί διακεκριμένοι που θα τους θαυμάσουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως Γιάννης Αϊβάζης, Βύρωνας Κολάσης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδηε, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Καραθωμάε, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρο Πέτρου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Χριστίνα Πιερή, Γιάννησ Περδίκης, Σταύρος Παρχαρίδηε, Βασίλης Τελίδης, Αριστείδης Σιναπίδης, Γιάννης Λαζαρίδης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.

Στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα έρθει και ο διεθνούς φήμης Νεοζηλανδός ηθοποιός Manu Bennett(Spartacus, Arrow κλπ) που θα υποδυθεί κεντρικό ρόλο και καταλυτικό για την εξέλιξη της πλοκής.

Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ίμβριος

Η ταινία “Πέντε” είναι η τρίτη μετά την “Έξοδο” και την “Πολιορκία” και ολοκληρώνει τη θαυμάσια αυτή ιστορική τριλογία του Βασίλη Τσικάρα που παρά το υψηλό επίπεδο παραγωγής ποτέ δεν στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά με πάθος και αφοσίωση στο όραμά του προχωράει με στήριγμα την ιδιωτική πρωτοβουλία και στη συγκεκριμένη ταινία και Δήμων της Θράκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.