ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Γιώργου Λάνθιμου είναι γεγονός!

Το νέο κινηματογραφικό πρότζεκτ του Γιώργου Λάνθιμου είναι γεγονός!

Ο σπουδαίος Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος κέρδισε κοινό και κριτικούς για το The Favourite ετοιμάζει ήδη τη νέα του κινηματογραφική δουλειά, η οποία αναμένεται συναρπαστική.

Ένα σκοτεινό, αριστουργηματικό βιβλίο πρόκειται να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ο Γιώργος Λάνθιμος. Αυτό είναι το επόμενο πρότζεκτ του! Το «Pop. 1280» ή «Κάτοικοι 1280» στα ελληνικά, το αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψε το 1964 ο Jim Thompson. Την παραγωγή θα αναλάβει η Element Pictures μαζί με την Imperative και την Discovery Productions.

Όπως γράφουν τα ξένα ΜΜΕ, το πρότζεκτ θεωρείται υψηλής προτεραιότητας γιατί ο Έλληνας δημιουργός είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο hot ονόματα στο Χόλιγουντ, ειδικά μετά τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Ο Νικ Κόρεϊ είναι ο σερίφης μίας μικρής και φτωχικής πόλης, ο οποίος προτιμά την αδράνεια από το να ταράξει τις ισορροπίες. Όταν βλέπει ότι η θητεία του λήγει και κινδυνέυει να χάσει τη θέση του, αποφασίζει να αναλάβει δράση, με έναν όμως πολύ ανορθόδοξο, αιματηρό τρόπο. Η σκοτεινή μανία με την οποία ο σερίφης θα «αφυπνιστεί», υποθέτουμε πως είναι μία μεγάλη πρόκληση για τον Γιώργο Λάνθιμο!

Ο συγγραφέας του βιβλίου Jim Thompson γεννήθηκε το 1906 στην Οκλαχόμα. Ήταν γιος σερίφη και στην εφηβεία του έκανε το «βαποράκι» ναρκωτικών σε ξενοδοχεία του Τέξας. Είχε μεγάλο πρόβλημα αλκοολισμού, ενώ όταν έγραφε του άρεσε να το κάνει σε δωμάτια μοτέλ, μακριά από κάθε επαφή με τον κόσμο. Πέθανε από εγκεφαλικό to 1977 χωρίς καμία αναγνώριση για το έργο του. Άλλα γνωστά βιβλία του είναι το «Killer Inside me» που μεταφέρθηκε το 2010 στον κινηματογράφο με πρωταγωνιστή τον Casey Aflek, το «Getaway» που έγινε ταινία με τον Steve McQueen, και το «Grifters» που μεταφέρθηκε σε ταινία από τον Steven Friars με τους John Cusack και Anjelica Huston. Επίσης έγραψε τα σενάρια για το «Killing» την πρώτη ταινία σε μεγάλο στούντιο του Stanley Kubrick, ο οποίος έτρεφε απεριόριστο θαυμασμό για το έργο του, και το «Convoy» του Sam Peckinpah.

Απόσπασμα από το βιβλίο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«… Και θα σου πω κάτι, μπαρμπα-Τζων. Κάτι πολύ πιο λογικό απ όσα μου διάβασαν απ τη Βίβλο. Είναι καλύτερος, πολύ καλύτερος μπαρμπα-Τζων, ο τυφλός που κατουράει απ το παράθυρο, απ το χωρατατζή που τον οδήγησε εκεί για κατούρημα. Και ξέρεις ποιος είναι ο χωρατατζής, μπαρμπα-Τζων, ε; Σχεδόν όλος ο κόσμος, όλοι αυτοί οι μπάσταρδοι, που κοιτάζουν αλλού όταν τα πράγματα σκατώνουν. Όλοι αυτοί οι ρουφιάνοι που λουφάζουν στο κρεβάτι τους, μ ένα δάχτυλο στο στόμα κι ένα δάχτυλο στον κώλο, παρακαλώντας να μην τους συμβεί τίποτα. Όλοι οι γυναικάδες που φαντάζονται πως χύνουν λεμονάδα, όλα τα μαμόθρεφτα της μαμάς τους που είναι λέει φτιαγμένα κατ εικόνα του Θεού, πράμα που με κάνει να σκέφτομαι πως δε θα θελα να τον συναντήσω στα σκοτεινά κι Αυτόν!…».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.