ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έφυγε από τη ζωή η εκδότρια του «Κέδρου», Κάτια Λεμπέση

Έφυγε από τη ζωή η εκδότρια του «Κέδρου», Κάτια Λεμπέση

Έφυγε, σήμερα, από τη ζωή η εκδότρια Κάτια Λεμπέση, σε ηλικία 67 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η Κάτια Λεμπέση διήθυνε μέχρι πρόσφατα τις εκδόσεις «Κέδρος».

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948 και σπούδασε Εκπαίδευση στο Goddard College, στο Vermont της Αμερικής. Στη Μεταπολίτευση συμμετείχε στο αυτόνομο γυναικείο κίνημα. Αρχικά, ίδρυσε το «Κύτταρο» που εξέδωσε τα πρώτα φεμινιστικά βιβλία στην Ελλάδα. Το 1985, μαζί με τον σύζυγό της, Ευάγγελο Παπαθανασόπουλο, απέκτησε τον εκδοτικό οίκο «Κέδρος».

«Ο “Κέδρος” ήταν για εμάς λαχείο ζωής. Νέοι ορίζοντες ανοίχτηκαν μπροστά μας, που μας έφεραν μεγάλες χαρές αλλά και μεγάλες ευθύνες. Πάνω απ’ όλα, όμως, κρύβει μία ανυπέρβλητη μαγεία. Είναι ένας χώρος πολυδιάστατος, απρόβλεπτος και απαιτητικός, που προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις» είχε γράψει σε κείμενό της στην επετειακή έκδοση «Το χρονικό του Κέδρου 1954-2004».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κηδεία της Κάτιας Λεμπέση θα τελεστεί τη Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.