ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Βίντεο: Το τρομακτικό «Πάρκο των Ψυχών» που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα

Το «Πάρκο των Ψυχών» βρίσκεται στην Πάρνηθα και είναι το πιο τρομακτικό υπαίθριο μουσείο στην Ελλάδα.

Ο γλύπτης Σπυρίδων Ντασιώτης εμπνεύστηκε από το γεμάτο με μνήμες Σανατόριο που στέκει εγκαταλελειμμένο απέναντι και δημιούργησε το «Πάρκο των Ψυχών».

Πρόκειται για γλυπτά που φιλοτεχνήθηκαν από κορμούς καμένων δέντρων, τα οποία περιτριγυρίζουν την περιοχή γύρω από το Σανατόριο. Ο γλύπτης θέλησε με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει τα συναισθήματα των τροφίμων του σανατορίου, δίνοντάς «ζωή» σε νεκρούς κορμούς δέντρων.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για ένα ταξίδι στο παρελθόν γεμάτο αλήθεια και πόνο. Τα εκθέματα έχουν τίτλους όπως «Η νοσταλγία της μάνας για το παιδί που άφησε πίσω», «Η έγκυος», «Ο σταυρός του μαρτυρίου», «Το ζευγάρι», «Το αυτί», «Το φτερό», «Ο συλλογισμός» κ.α.

Απέναντι στέκει το ερείπιο του παλιού ΞΕΝΙΑ. Λειτουργούσε ως Σανατόριο μέχρι το 1960, όποτε και ήρθε στα χέρια του ΕΟΤ, ο οποίος το μετέτρεψε αρχικά σε ξενοδοχείο και ύστερα σε Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980. Στο συγκεκριμένο Σανατόριο νοσηλεύτηκε για ένα εξάμηνο ο μεγάλος ποιητής Γιάννης Ρίτσος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μπορείς να το επισκεφθείς συνδυάζοντάς μια εκδρομή στη φύση, μια πεζοπορία, με μια εκδρομή στο παρελθόν. Το «Πάρκο των Ψυχών» μπορεί να σε κάνει να ανατριχιάσεις αλλά, θα σε κάνει ταυτόχρονα να αισθανθείς δέος, κατανόηση και ίσως λίγη περισσότερη ελευθερία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.