Ισραήλ: Η ινδική μετάλλαξη «κυνηγά» τους εμβολιασμένους! – 51% των διασωληνωμένων έχουν κάνει το εμβόλιο

Ισραήλ: Η ινδική μετάλλαξη «κυνηγά» τους εμβολιασμένους! – 51% των διασωληνωμένων έχουν κάνει το εμβόλιο

Μεγάλη είναι η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται στο Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος του πλανήτη!

Μόνο τη Δευτέρα καταγράφηκαν 501 νέα κρούσματα -τα μισά σε μαθητές- ενώ τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώνονταν περίπου 300.

Παράλληλα, οι Ισραηλινοί αρμόδιοι ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο της Pfizer, με το οποίο έχουν εμβολιαστεί πλήρως 5.180.662 Ισραηλινοί πολίτες από το σύνολο των 9,3 εκατομμυρίων, χάνει σημαντικό μέρος της αποτελεσματικότητάς του απέναντι στην ινδική μετάλλαξη: σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν, το εμβόλιο Pfizer έχει μόλις 64% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή μετάδοσης του ιού από τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, ενώ είχε 94,3% στις παλιότερες μεταλλάξεις.

Η ινδική μετάλλαξη μολύνει πιο εύκολα αυτούς που είναι εμβολιασμένοι!

Η αρμόδια επιτροπή που παρακολουθεί την εξέλιξη του κορωνοιού θα συνεδριάσει και σήμερα για να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα.

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021 διεξήχθησαν περίπου 72.000 tests που αποτελεί υψηλό 3 μηνών και το 0,7% όσων ελέχθησαν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, όπως αναφέρει η Jerusalem post.

Να σημειωθεί ότι περίπου 343 νέα κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν στο Ισραήλ στις 4 Ιουλίου, με βάση τα 49 χιλιάδες tests που πραγματοποιήθηκαν όπως ανέφερε το Υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ πρόσθεσε ότι 35 ασθενείς επί του παρόντος βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, 16 από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι, και η πλειοψηφία αυτών είναι εμβολιασμένοι.

Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των θανάτων στο Ισραήλ από τον ιό ανέρχεται σε 6.428.

Συγκεκριμένα, το 51% των νέων κρουσμάτων ήταν μεταξύ ατόμων που είχαν ήδη εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Ha’aretz.

Υπάρχουν 2.957 ενεργά κρούσματα στο Ισραήλ, από 1.228 πριν μια εβδομάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να αναφερθεί ότι περίπου 5.645.604 Ισραηλινοί έχουν λάβει μέχρι στιγμής την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer, ενώ 5.177.756 ήδη έχουν εμβολιαστεί και με την δεύτερη δόση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.