ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θ.Δημόπουλος: «Δεν επιβεβαιωθήκαμε ότι θα είχαμε 5 και 10 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα – Να εμβολιαστείτε όμως»

Θ.Δημόπουλος: «Δεν επιβεβαιωθήκαμε ότι θα είχαμε 5 και 10 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα – Να εμβολιαστείτε όμως»

Το ζήτημα της χορήγησης τρίτης δόσης του εμβολίου εναντίον του κορωνοϊού, της υποχρεωτικότητας αλλά και “καρφιά” ειδικών κατά ειδικών που το μόνο που κάνουν είναι να τρομοκρατούν καθημερινά στην κρουσματολογία ενώ σε ζητήματα όπως οι παρενέργειες δεν είναι τόσο λαλίστατοι.

«Μια επιτροπή ειδικών εισηγήθηκε στον FDA να κάνουν τρίτη δόση οι ανοσοκατασταλμένοι και οι 65 και άνω. Να περιμένουμε την συνεδρίαση του FDA και του CDS για να δούμε αν εκτός από τη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχει διεύρυνση, σε υγειονομικούς ή όσους εκτίθενται στον ιό» σημείωσε στο ΜEGA Σαββατοκύριακο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος.

«Αυτή η εισήγηση δείχνει με τη σοβαρότητα αντιμετωπίζεται το ζήτημα της χορήγησης των εμβολίων. Θα έπρεπε να προκαλεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους μας ότι δεν χορηγούνται έτσι τυχαία τα εμβόλια, αλλά μετά από ενδελεχή προσπάθεια» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου θα υπάρχουν σαφείς αποφάσεις από FDA, CDS και ΕΜΑ για την χορήγηση της τρίτης δόσης, «χωρίς οι αποφάσεις αυτές να είναι δεσμευτικές για τα κράτη».

Ο κ. Δημόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις δυσοίωνες προβλέψεις του Σωτήρη Τσιόδρα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

«Δεν επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις ότι τέλος Αυγούστου θα έχουμε 5 και 10 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Έχουμε επιπέδωση αριθμού εισαγωγών, δεν βλέπουμε αύξηση των ασθενών που διασωληνώνονται. Η πανδημία δεν έχει ελεγχθεί. Ο κ. Τσιόδρας ήθελε να μεταφέρει ότι δεν είναι περίοδος να χαλαρώσουμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε κλιμάκωση στο τέταρτο κύμα».

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος έκανε έκκληση στους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.

«Να μην έχουν οι γονείς κανένα φόβο στο να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Και τα παιδιά κινδυνεύουν με το στέλεχος Δέλτα. Κάποια παιδιά και θα νοσηλευτούν και θα έχουν άσχημη κατάληξη. Τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να εμβολιαστούν» σημείωσε.

Στο MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο Μπάμπης Κορόξενος, πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κορόξενος τέθηκε σε αναστολή εργασίας καθώς δεν εμβολιάστηκε.

«Το 80% των εργαζομένων που δεν εμβολιάστηκε έχουν νοσήσει και έχουν αντισώματα. Θεωρούν ότι κινδυνεύει η υγεία τους αν εμβολιαστούν. Άλλοι έχουν θρησκευτικές πεποιθήσεις που δεν μπορούν να παραβλέψουν. Κάποιοι δεν έχουν πειστεί» ανέφερε λέγοντας πώς αυτός δεν πείστηκε.

Μάλιστα, ανέφερε ότι η αδερφή του εμβολιάστηκε και έχει 4 μήνες περικαρδίτιδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.