Πρόεδρος οδοντιάτρων: «Θα δεχθούμε έναν ανεμβολίαστο αν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό»

Πρόεδρος οδοντιάτρων: «Θα δεχθούμε έναν ανεμβολίαστο αν πρόκειται για έκτακτο περιστατικό»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Αθανάσιος Δεβλιώτης τάχθηκε υπέρ της απόφασης για τη διενέργεια rapid test στους ανεμβολίαστους που επισκέπτονται τον οδοντίατρο, ενώ αναφέρθηκε και στις εξαιρέσεις.

«Η διενέργεια rapid test από τους ανεμβολίαστους που έρχονται στο οδοντιατρείο είναι κάτι που μπορούμε να το δεχτούμε για να βοηθήσουμε τη διαδικασία του εμβολιασμού. Σε αυτό συμφωνούμε. Εάν είναι επείγον, ο Ιπποκράτης είναι πάνω από μας. Αν έρθει περιστατικό σοβαρό, επικίνδυνο για την υγεία, όποιος και να έρθει εμείς θα τον εξετάσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δεβλιώτης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρόεδρος οδοντιάτρων: Σύγχυση με τις νέες οδηγίες

«Το πιο σημαντικό με τις νέες οδηγίες είναι ότι δημιουργείται μια σύγχυση, μια χαραμάδα στην όλη πολιτική του εμβολιασμού και στην αξιοπιστία της αποτελεσματικότητάς του. Αυτό είναι το πιο σοβαρό από όλα. Πρόσφατα έλεγα ότι 30 πόντοι είναι η απόσταση του στόματος με τον οδοντίατρο. Προφανώς είναι ένα επικίνδυνο επάγγελμα, πάντα ήταν και έχουμε μάθει να δουλεύουμε με την επικινδυνότητα και πώς να αντιμετωπίζουμε τους ασθενείς σαν να είναι όλοι δυνητικά φορείς» τόνισε.

«Όταν πριν 18 μήνες, κάναμε ερωτήματα στο υπουργείο, μόνοι μας βγάζαμε οδηγίες. Σύμβουλος του Υπ. Υγείας είμαστε, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες των άλλων χωρών είχαμε επικοινωνία, όπως και με την αμερικανική οδοντιατρική ομοσπονδία, ακολουθούμε όλοι κοινά πρωτόκολλα προστασίας διασποράς της λοίμωξης και ουδέποτε υπήρξε αναφορά κρούσματος κορωνοϊού εντός του οδοντιατρείου. Έχουμε αραιώσει τα ραντεβού μας στο ήμισυ για να γίνουν όλες οι διαδικασίες που πρέπει στο ιατρείο, όπως επίσης, εμείς λέγαμε ότι δεν θέλαμε συνοδούς» συνέχισε ο κ. Δεβλιώτης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας ανέφερε πως οι ανεμβολίαστοι είναι ούτως ή άλλως πιο λίγοι και αναγκάζονται έτσι κι αλλιώς να κάνουν δυο τεστ την εβδομάδα για να πάνε στην εργασία τους και άρα «το Υπουργείο θα μπορούσε να δίνει την δυνατότητα σε εμάς να συνταγογραφούμε το τεστ και να το κάνουν δωρεάν οι ασθενείς όταν τους το ζητάμε».

«Εμείς θα κρίνουμε, ακόμη και έναν εμβολιασμένο, με βάση κάποια συμπτωματολογία που θα δούμε, παίρνουμε πάντα ένα ιστορικό. Θα μας ικανοποιούσε να έχουμε εμείς την δυνατότητα, όπως κάναμε τόσο καιρό, να επιλέγουμε πότε χρειάζεται ή όχι rapid test. Εν πάση περιπτώσει, τους εμβολιασμένους θα τους δεχόμαστε κανονικά στο ιατρείο, τους ανεμβολίαστους θα τους κάνουμε την πρώτη επίσκεψη, αλλά πριν χρειαστεί να δουλέψουμε, αν μπορούμε ιατρικά να το μετακινήσουμε αυτό το ραντεβού, εάν χρειαστεί να κάνουμε τροχό που παράγει αερόλυμα, που συμβαίνει στο 90% των περιπτώσεων, τότε θα ζητήσουμε rapid test» εξήγησε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προσπαθώντας τέλος να ξεκαθαρίσει όσο μπορεί το τοπίο για το πώς πρέπει να δέχονται οι οδοντίατροι εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ασθενείς, είπε ότι οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να έχουν τεστ ενώ «για τον ανεμβολίαστο, αν μπορεί να κλειστεί τηλεφωνικό ραντεβού και δεν είναι επείγον, θα ζητήσουμε τεστ. Αν είναι επείγον, θα τον δούμε ακολουθώντας τα πρωτόκολλα που ακολουθούμε πάντα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.