Έρευνα του CDC αποκαλύπτει τους κινδύνους νόσησης από κορωνοϊό στους πλήρως εμβολιασμένους

Έρευνα του CDC αποκαλύπτει τους κινδύνους νόσησης από κορωνοϊό στους πλήρως εμβολιασμένους

Το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των ΗΠΑ (CDC) δημοσιεύει έρευνα στην οποία εξηγεί γιατί και οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού, κινδυνεύουν να καταλήξουν. Ποιοι είναι όμως οι διαφορετικοί κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι εμβολιασμένοι από τους ανεμβολίαστους στον Covid-19;

Ο CDC αναφέρει ότι οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν σίγουρα μικρότερη πιθανότητα νοσηλείας και βαριάς νόσησης, παρ όλα αυτά επισημαίνει ότι κανένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού δεν είναι πλήρως αποτελεσματικό.

Η «μετεμβολιαστική λοίμωξη» ή «διαπεραστική λοίμωξη» (breakthrough infection), δηλαδή αυτή που περνάει τα αντισώματα του εμβολίου και μολύνει τον άνθρωπο, σε κάποιες όχι και τόσο σπάνιες περιπτώσεις, οδηγεί σε νοσηλεία ακόμα και στο θάνατο όπως ήδη πιθανόν γνωρίζουμε.

Αλλά τι ακριβώς συμβαίνει στον οργανισμό αυτών των περιπτώσεων; Πόσο πρέπει να ανυσηχούμε;

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου, πρόεδρος και CEO του πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο Νιού Τζέρσι, στο Νewark, Shereef Elnahal ανέφερε πως ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες βλέπει αρκετά περιστατικά μετεμβολιαστικής λοίμωξης από τον κορωνοϊό, που καταλήγουν στο θάνατο, επιβεβαιώνοντας την εξασθένιση της αποτελεσματικότητας όλων των εμβολίων.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του ygeianews.gr, οι Νew York Times ανέλυσαν δεδομένα των μολύνσεων όπου φαίνεται πως οι εμβολιασμένοι έχουν σχεδόν το ίδιο ιικό φορτίο στη μύτη τους όσο οι ανεμβολίαστοι όταν μολύνονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβάστε περισσότερα στο ygeianews.gr.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.