Δ.Γάκης: «Αν ένα παιδί πάρει πλήρη δόση εμβολίου αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών»

Δ.Γάκης: «Αν ένα παιδί πάρει πλήρη δόση εμβολίου αυξάνεται ο κίνδυνος επιπλοκών»

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήρε θέση για τα όσα ακούγονται τον τελευταίο καιρό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορωνοϊού.

Όσα αναφέρει ο Δημήτρης Γάκης:

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΣΤΑ ΜΜΕ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Covid-19 ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ…

Ας δούμε, επιγραμματικά, τι ισχύει:

Η δόση των φαρμάκων στα παιδιά, υπολογίζεται βάσει του βάρους. Δεν είναι δυνατόν να λέγεται ότι το εμβόλιο του ενήλικος θα δοθεί και στα παιδιά.. ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΔΟΣΗΣ πχ. σε 12 χρονο 35 κιλών δίνουμε την μισή δόση του ενήλικος (70 kg) στα φάρμακα πχ αντιβιοτικά.

Εάν δώσουμε πλήρη δόση 30μgr, ενήλικος (0,3 ml) σε παιδί 35 κιλών, αυξάνουμε τον κίνδυνο επιπλοκών.

Σε φάρμακα, μάλιστα, μικρού θεραπευτικού εύρους (=η θεραπευτική δόση απέχει λίγο από την τοξική), πχ. χημειοθεραπευτικά, χρησιμοποιούμε , ακριβέστερα, την επιφάνεια του σώματος (ενήλικος =1,73τετρ. μέτρα)

Αναλύοντας το ποσοστό κίτρινων καρτών που δηλώνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διαπιστώνεται ότι υπάρχει διαφορά συχνότητος αναφορών μεταξύ των δύο mRNA εμβολίων: Pfizer 0,09%, Moderna 0,13%. Στις κίτρινες κάρτες της Ολλανδίας , μάλιστα, που είναι η πιό αξιόπιστη στην Ευρώπη σε αυτό το θέμα , η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη:Pfizer 0,4%, Moderna 1,2%. Δηλαδή τριπλασίως περισσότερες επιπλοκές, αναλογικά, έχουν δηλωθεί για το εμβόλιο της Μοderna.

Αυτός, κυρίες και κύριοι, που διαλαλείτε τον εμβολιασμό στα παιδιά, είναι ο λόγος που το εμβόλιο της Μοderna έχει άδεια χορήγησης μόνο για τους άνω των 18 ετών. Το ακούτε;

Γιατί οι επιπλοκές κάθε φαρμάκου είναι, μεταξύ των άλλων, ΚΑΙ ΔΟΣΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ!

Προσέχετε λοιπόν τι λέτε στα κανάλια…(Όπως βλέπετε τα πράγματα έχουν αγριέψει και έχω επιβεβαιωθεί όταν σας προειδοποιούσα , προ μηνών, για αυτήν διαφαινόμενη εξέλιξη)…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.