Τι διαπίστωσαν επιστήμονες σε όσους θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό: Τι αναφέρουν για τους πνεύμονες και την αναπνοή

Τι διαπίστωσαν επιστήμονες σε όσους θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό: Τι αναφέρουν για τους πνεύμονες και την αναπνοή

Μια ομάδα ερευνητών στο νοσοκομείο Princess Margaret Hospital Hospital στο Χονγκ Κονγκ ανακάλυψε ότι κάποιοι από τους ασθενείς που ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό Covid-19 βρίσκονται ακόμη σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, 12 ασθενείς που είχαν κορωνοϊό και θεραπεύτηκαν εξετάστηκαν από την ομάδα επιστημόνων και κάποιοι από αυτούς είχαν περιορισμένη χωρητικότητα πνευμόνων κατά 20 μέχρι 30%, μετά την ανάρρωσή τους.

«Έχουν δυσκολία να αναπνεύσουν όταν περπατούν λίγο γρηγορότερα», εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Όουεν Τσανγκ Τακ-γιν.

Ακόμη, οι ακτινογραφίες 9 ασθενών έδειξαν ότι η επιφάνεια των πνευμόνων τους έμοιαζαν με παγωμένο γυαλί, υποδεικνύοντας ότι τα όργανα είχαν πληγεί.

Το παραπάνω σημαίνει ότι βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν πνευμονική ίνωση, μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από τη σκλήρυνση του πνευμονικού ιστού, και εμποδίζει τα αναπνευστικά όργανα να λειτουργούν σωστά.

Ωστόσο, όπως ανέφερε σχετικά ο επικεφαλής ερευνητής, οι μακροχρόνιες συνέπειες του κορωνοϊού στους ασθενείς που ανάρρωσαν -όπως η ανάπτυξη πνευμονικής ίνωσης- χρειάζονται περαιτέρω μελέτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι ερευνητές συμβούλευσαν τους ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό Covid-19 να κάνουν γυμναστική, όπως κολύμπι, προκειμένου ν’ ανακτήσουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους, όπως αναφέρει η κινεζική South Morning China Post.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.