ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: Πραγματοποιεί 61.000 τεστ την ημέρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Ρωσία: Πραγματοποιεί 61.000 τεστ την ημέρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Η Ρωσία δημιούργησε ένα νέο τεστ-εξπρές για τον κορωνοϊό, που δείχνει να έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς της επιτρέπει να εξετάζει 61.000 ανθρώπους την ημέρα.

Η Ρωσία αύξησε τον αριθμό των τεστ για των κορωνοϊό που πραγματοποιεί ημερησίως, φθάνοντας τις 61.000, δήλωσε η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Ρωσική Ομοσπονδία Μελίτα Βουϊνόβιτς, σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Κατά την άποψη της εκπροσώπου του ΠΟΥ, τα τεστ θα συμβάλουν πράγματι στο να εντοπισθούν όχι μόνο όσοι έχουν νοσήσει ή τα άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, αλλά και οι δυνητικοί φορείς του κορωνοϊού, άτομα δηλαδή καθ’ όλα υγιή που ήρθαν σε επαφή με νοσήσαντες.

Τη Δευτέρα, η Μόσχα ανακοίνωσε πως δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια στον ΠΟΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ μόλις το Σαββατοκύριακο εγκρίθηκε από τη Ρωσία το πρώτο τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού.

Η Βουϊνόβιτς προσέθεσε ότι τεστ που γίνονται «κατά παραγγελία» θα βοηθήσουν ώστε να μάθουμε περισσότερα για τις «κρυφές διαδρομές» του κορωνοϊού. Νωρίτερα η ρωσική αρχή προστασίας του καταναλωτή (Rospotrebnadzor) είχε ανακοινώσει ότι στην Ρωσία έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα 795.000 τεστ νέου τύπου.

Από τις 6 Απριλίου οι κάτοικοι της Μόσχας και των περιχώρων της μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο μοριακής διάγνωσης της Rospotrebnadzor για να κάνουν το τεστ για τον κορωνοϊό εφόσον το επιθυμούν, χωρίς να απαιτείται παραπεμπτικό γιατρού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα η επικεφαλής του Κέντρου μοριακής διάγνωσης Ελένα Τιβάνοβα, είχε ανακοινώσει ότι το κόστος του τεστ χωρίς να υπολογισθούν τα μεταφορικά σε περίπτωση που ζητηθεί να γίνει κατ’ οίκον, ανέρχεται στα 1.250 ρούβλια (περίπου 15 ευρώ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.