ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Θεραπεία κορωνοϊού: Θετικά νέα από την πειραματική φάση χορήγησης πλάσματος αίματος με αντισώματα

Θεραπεία κορωνοϊού: Θετικά νέα από την πειραματική φάση χορήγησης πλάσματος αίματος με αντισώματα

Ολοκληρώθηκε η πειραματική φάση κατά την οποία χορηγήθηκε πλάσμα αίματος με αντισώματα σε ογδόντα ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Μάντοβα και της Παβία, στην βόρεια Ιταλία.

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος, ενώ πριν από την πειραματική αυτή θεραπεία πολλοί ασθενείς ήταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Οι ειδικοί προσθέτουν ότι η ίδια θεραπεία είχε χρησιμοποιηθεί και κατά του Έμπολα. Οι δωρητές πλάσματος είναι εθελοντές οι οποίοι έχουν θεραπευθεί από τον κορωνοϊό. Το πλάσμα τους, στην κατάλληλη θερμοκρασία, μπορεί να διατηρηθεί στα νοσοκομεία για διάστημα μέχρι και έξι μηνών.

Το μόνο πρόβλημα, όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι ότι πρέπει να πραγματοποιούνται συνεχώς αυστηροί έλεγχοι για να υπάρχει η βεβαιότητα ότι οι δωρητές δεν πάσχουν από μολυσματικές ασθένειες, ενώ παράλληλα, αν η θεραπεία αυτή υιοθετηθεί σε ευρεία κλίμακα, θα πρέπει να εξασφαλισθεί πολύ μεγάλος αριθμός δωρητών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως τονίζουν, τέλος, επιστήμονες του νοσοκομείου της Μάντοβα, το κόστος της θεραπείας αυτής είναι σχεδόν μηδενικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.