ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λάρισα: Άφαντα τα 35 κρούσματα στη Ν.Σμύρνη – Σ.Τσιόδρας: «Πρέπει να μας βοηθήσουν οι “ευάλωτοι” φίλοι Ρομά»!

Λάρισα: Άφαντα τα 35 κρούσματα στη Ν.Σμύρνη – Σ.Τσιόδρας: «Πρέπει να μας βοηθήσουν οι “ευάλωτοι” φίλοι Ρομά»!

Στους… «ευάλωτους» φίλους Ρομά, που δεν δίστασαν να προκαλέσουν σοβαρά επεισόδια σήμερα στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας βάζοντας φωτιές και κτυπώντας και δημοσιογράφους, έκανε έκκληση ο Σ.Τσιόδρας να τον «βοηθήσουν»!

Με τα 35 κρούσματα των Τσιγγάνων να είναι άφαντα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας ουσιαστικά τους αθώωσε αφού τους αποκάλεσε «ευάλωτους» και απαιτούν «ειδική μεταχείριση».

Φυσικά καμία ισονομία με τον Έλληνα πολίτη ο οποίος και πρόστιμα έχει φάει και πειθάρχησε στις εντολές της Πολιτείας.

Φαίνεται πως κάποιοι «ευάλωτοι» είναι πιο «ίσοι» από τους άλλους.

Η ένταση σημειώθηκε, σήμερα Παρασκευή, στον οικισμό Ρομά, στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, όταν στο σημείο μετέβη λεωφορείο για να παραλάβει τους ασθενείς με κορονοϊό.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας για τα πρωινά συμβάντα προειδοποίησε για τον κίνδυνο εμφάνισης της πανδημίας σε συγκεκριμένους χώρους, όπου δεν τηρούνται οι κανόνες προστασίας.

«Εστίες με ευάλωτους πληθυσμούς, όπως οικισμοί Ρομά, απαιτούν ειδική διαχείριση. Πρέπει να μας βοηθήσουν οι φίλοι Ρομά», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε δε πως μέχρι τώρα με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά.

«Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Δεν δίστασε, ωστόσο, να εκφράσει και τη μεγαλύτερή του ανησυχία για ένα ξέσπασμα ξανά πολλών κρουσμάτων.

«Ξέρετε πόσο καιρό θα πάρει για να μειώσουμε μια επιδημία που αφορά σε 1000 άτομα σε μια περιοχή και να την φτάσουμε σε μονοψήφιους αριθμούς, να κατεβάσουμε τον περίφημο αναπαραγωγικό ρυθμό το Ρ0 σε 0,5 ώστε να σβήσει; Θα πάρει περίπου 30 με 35 μέρες παίρνοντας όλα τα μέτρα», είπε.

«Με ανησυχεί να μη γίνει πρακτικά αδύνατο αυτό όταν έχουμε πολλές επιδημίες», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως συνολικά 40 κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον μέχρι στιγμής απολογισμό σε 2.810 ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 160, καθώς κατέληξαν ακόμη τέσσερις ασθενείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.