ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Νέα ανησυχητική μελέτη: Ασθενείς της Covid-19 παύουν να είναι μολυσματικοί 11 μέρες μετά τη μόλυνσή τους

Νέα ανησυχητική μελέτη: Ασθενείς της Covid-19 παύουν να είναι μολυσματικοί 11 μέρες μετά τη μόλυνσή τους

Οι ασθενείς της Covid-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, παύουν να είναι μολυσματικοί 11 μέρες αφότου νόσησαν, μολονότι ορισμένοι μπορεί να εξακολουθούν να διαγιγνώσκονται θετικοί, σύμφωνα με νέα μελέτη εμπειρογνωμόνων για τις μολυσματικές ασθένειες στη Σιγκαπούρη.

Προηγούμενη έρευνα στην Κίνα, πριν από έναν μήνα  είχε δείξει ότι ο νέος κορωνοϊός αρχίζει να μεταδίδεται 2 έως 3 ημέρες πριν τα πρώτα συμπτώματα κι ότι οι ασθενείς είχαν το μεγαλύτερο ιικό φορτίο -άρα και τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα- στην πολύ αρχική φάση των συμπτωμάτων.

Η νέα μελέτη – κοινή ερευνητική εργασία του Εθνικού Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτωνκαι της Ιατρικής Ακαδημίας της Σιγκαπούρης – σε 73 ασθενείς της Covid-19 στην ασιατική πόλη-κράτος διεπίστωσε ότι ένα θετικό τεστ «δεν ισοδυναμεί με μολυσματικότητα ή βιώσιμο ιό», κι ότι ο SARS-CoV-2 «δεν μπορούσε να απομονωθεί ή να καλλιεργηθεί μετά την 11η ημέρα της ασθένειας».

Η Σιγκαπούρη έχει επεκτείνει το lockdown μέχρι την 1η Ιουνίου κι έχει επιστρατεύσει στη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού και την τεχνολογία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα έρευνα μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που οι Αρχές αποφασίζουν να δίνουν εξιτήριο στους ασθενείς της Covid-19, αφού μέχρι τώρα το βασικό κριτήριο στηριζόταν σε αρνητικά τεστ παρά στη μολυσματικότητα, όπως αναφέρουν οι Straits Times. Μέχρι στιγμής έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους περίπου το 45% των 31.068 ασθενών της Covid-19 στη Σιγκαπούρη, ενώ χθες απόγευμα καταγράφηκαν 642 νέα κρούσματα. Η κυβέρνηση υποβάλλει σε διαγνωστικές εξετάσεις τους εργαζόμενους στα νηπιαγωγεία που ετοιμάζονται να ξαναλειτουργήσουν από τις 2 Ιουνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.