Έκθεση-σοκ στελέχους γερμανικού ΥΠΕΣ: «Από το lockdown έχασαν στην Γερμανία τη ζωή τους έως και 125.000 άνθρωποι»

Έκθεση-σοκ στελέχους γερμανικού ΥΠΕΣ: «Από το lockdown έχασαν στην Γερμανία τη ζωή τους έως και 125.000 άνθρωποι»

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας κατηγορεί με έκθεση-κόλαφο την γερμανική κυβέρνηση πως ευθύνεται για 5 με 125 χιλιάδες θανάτους λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα οποία πάρθηκαν χρησιμοποιώντας ψευδή στοιχεία για να δικαιολογηθούν.

Πιο συγκεκριμένα ο ο Στέφαν Κον, ανώτερο στέλεχος διαχείρισης κρίσεων στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών συνέταξε 83 σέλιδη έκθεση με τίτλο “Corpus Delicti” (“Τεκμήριον Εγκλήματος”), στην οποία περιέγραψε την κρίση του κορωνοϊού ως «ψευδή συναγερμό» και την καταπολέμηση της πανδημίας ως «μοιραία».

Σύμφωνα με τον Κον εκτός του ότι τα στοιχεία ήταν ελλειπή η γερμανική κυβέρνηση ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους λόγω του τρόπου που διαχειρίστηκε την πανδημία, καθώς ανέβαλε χιλιάδες εγχειρίσεις και θεραπείες άλλων ασθενειών λόγω του κορωνοϊού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «από 5.000 έως και 125.000 ασθενείς».

Μάλιστα στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται όσοι πέθαναν λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, φτώχειας ή βίαιων συμπεριφορών που προκλήθηκαν ή βγήκαν στην επιφάνεια από τα περιοριστικά μέτρα.

Το ίδιο συνέβη και στην Ελλάδα, αφού λόγω κορωνοϊού η κυβέρνηση «πάγωσε» σημαντικές θεραπείες και εγχειρίσεις σοβαρά αρρώστων.

Τέλος ο Κον εξαπολύει επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την τον μεγαλύτερο παραγωγό fake news σχετικά με τον κορωνοϊό τα οποία έσπειραν τον πανικό.

Μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο Κον εκδιώχθη κακήν-κακώς από το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ τα ΜΜΕ του επιτίθενται συντονισμένα χαρακτηρίζοντάς τον «ακροδεξιό».

Αυτή η έκθεση έρχεται σε μία εποχή που όλο ένα και περισσότεροι Γερμανοί πολίτες ασκούν σκληρή κριτική στην γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα ενάντια στον κορωνοϊό, καθώς υποστηρίζουν πως πολλά από τα στοιχεία ήταν ελλειπή έως και κατασκευασμένα(!), δείχνοντας μάλιστα και το περίφημο «Ινστούτο Κοχ» το οποίο έπαιζε σημαντικό ρόλο στις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα η Κομισιόν προς επιβεβαίωση των «σκεπτικιστών» υποβάθμισε πριν από λίγο την επικινδυνότητα του κορωνοϊού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.