Μ.Βρετανία: Τα νούμερα των θυμάτων κορωνοϊού είναι φουσκωμένα! – Επανεξετάζουμε τον τρόπο υπολογισμού

Μ.Βρετανία: Τα νούμερα των θυμάτων κορωνοϊού είναι φουσκωμένα! – Επανεξετάζουμε τον τρόπο υπολογισμού

Στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισαν να βάλουν τέλος στην καθημερινή ανακοίνωση των θυμάτων από την πανδημία του κορωνοϊού, αφού όπως παραδέχθηκαν ίσως είναι λάθος ο τρόπος που υπολογίζονται την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ο Σ.Τσιόδρας κατέγραφε κάθε θάνατο, ως θάνατο από COVID-19 αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι… ρισκάρει να καταγράφει υψηλότερους αριθμούς θανάτων δηλαδή εν γνώση του ή να πούμε καλύτερα ο υπεύθυνος ενημέρωσης για τον κορωνοϊό της ελληνικής κυβέρνησης το είχε παραδεχθεί αλλά δεν κάνει τίποτα για να το διορθώσει!!

Όπως γνωστοποίησαν οι βρετανικές αρχές, σταματάει η καθημερινή επικαιροποίηση του απολογισμού των θυμάτων από τον ιό COVID-19 ο, αφού η κυβέρνηση ζήτησε να επανεξεταστεί ο τρόπος υπολογισμού τους ύστερα από ανησυχίες που εκφράστηκαν ότι οι αριθμοί μπορεί να είναι υπερβολικά διογκωμένοι.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μ.Τζόνσον φαίνεται ότι τα “σπάει” με τον ΠΟΥ και προσπαθεί να δείξει την αλήθεια στους Βρετανούς.

Ακαδημαϊκοί επισήμαναν πρόσφατα ότι ο τρόπος με τον οποίο η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας υπολογίζει τα στοιχεία ενδέχεται να τα κάνει να εμφανίζονται χειρότερα σε σύγκριση με άλλες άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρετανίας. Αυτό συμβαίνει γιατί η PHE στον απολογισμό των θυμάτων περιλαμβάνει όλους όσοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και στη συνέχεια πέθαναν, άσχετα με το πότε και πώς έγινε αυτό.

«Κατά συνέπεια, σταματούμε την ανακοίνωση του ημερήσιου αριθμού θυμάτων μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα», αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι Βρετανοί επικαιροποιούν τα στοιχεία και αντιλαμβάνονται την σημασία της σωστής καταγραφής καθώς θεωρούν λάθος όταν κάποιος πεθαίνει από κάτι άλλο να καταγράφεται ως θάνατος από τον κορωνοϊό. Οι δηλώσεις και οι διορθώσεις αυτές έρχονται σε αντιπαράθεση με τις δηλώσεις στην Ελλάδα του Σ.Τσιόδρα που πίσω στις 5 Μαίου δήλωνε ότι

“Ενα ακόμη δεδομένο που δεν είναι σταθερό στην πανδημία του κορωνοϊού είναι η καταγραφή θανάτων, καθώς κάθε χώρα ακολουθεί και το δικό της μοντέλο”.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Τρίτη 5 Μαίου ο υπεύθυνος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, “στην Ελλάδα έχουμε επιλέξει να καταγράφουμε ότι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό όλους όσους πεθαίνουν και νοσούν από Covid-19, ακόμη και αν πεθαίνουν από αιτιολογία άλλης νόσου, όπως για παράδειγμα το εγκεφαλικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό το μοντέλο καταγραφής ακολουθείται παγκοσμίως και για τη γρίπη», εξήγησε ο καθηγητής, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες. «Οποιος πεθαίνει με γρίπη, καταγράφεται ότι πέθανε από γρίπη», είπε, εννοώντας ότι μπορεί κάποιος με γρίπη να πεθάνει από καρδιακή ανακοπή, όταν όμως βρίσκεται στην Εντατική για τη γρίπη, ως αιτία θα καταγραφεί η γρίπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.