ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λοιμωξιολόγοι για μετάλλαξη COVID-19: «Ψυχραιμία – Δεν κλείνουμε ακόμη τα σύνορα με Βρετανία» – Τα μαγαζιά όμως κλειστά!

Λοιμωξιολόγοι για μετάλλαξη COVID-19: «Ψυχραιμία – Δεν κλείνουμε ακόμη τα σύνορα με Βρετανία» – Τα μαγαζιά όμως κλειστά!

Οι Έλληνες λοιμωξιολόγοι συνιστούν ψυχραιμία για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού και υποστηρίζουν πως το κλείσιμο των συνόρων είναι «βαρύ μέτρο», δημιουργώντας ερωτήματα γιατί δεν επιδεικνύουν την ίδια ψυχραιμία στο καταστροφικό lockdown με το κλείσιμο των μαγαζιών και το κλείδωμα των πολιτών στα σπίτια τους.

Τουλάχιστον μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα θα είναι δυνατή, σύμφωνα με πληροφορίες, η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Ηνωμένου Βασιλείου, με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να αξιολογεί εκτενέστερα σήμερα τα επιστημονικά δεδομένα.

Μια πρώτη κίνηση από πλευράς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας σημειώθηκε χθες, καθώς ανακοινώθηκε πως από σήμερα στις 6 το πρωί τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα. Το έκτακτο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει απαρέγκλιτα η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

«Έχουμε δει ήδη αρκετές μεταλλάξεις από την αρχή και δεν δημιούργησαν κάποια προβλήματα. Δεν έχουμε δεδομένα για τη συγκεκριμένη ακόμα. Μέχρι να έχουμε τα δεδομένα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Καθηγητής, Χαράλαμπος Γώγος, υποστηρίζοντας πως «με τα δεδομένα που έχουμε έως τώρα είναι βαρύ το μέτρο της αναστολής πτήσεων και το κλείσιμο των συνόρων».

«Εξακολουθώ να είμαι πολύ σκεπτικός για την επίδραση της μετάλλαξης που λένε ότι πιθανόν να μεταδίδεται ευκολότερα (την οποία και ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα)» σχολίασε, , ο Αναπληρωτής Καθηγητής, Γκίκας Μαγιορκίνης, επισημαίνοντας την ανάγκη για επαρκή στοιχεία προς επεξεργασία από τους επιστήμονες.

«Συστήνω λοιπόν ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, ακόμα και αυτοί που βαράνε τα “καμπανάκια” λένε ότι διατηρούμε το σχέδιο ως έχει. Κρατάμε τα μέτρα και περιμένουμε τα εμβόλια που όλοι παραδέχονται ότι η μετάλλαξη δεν θα επηρεάσει», κατέληξε ο ίδιος.

Στην ΕΕ, καθώς ήδη ένας σημαντικός αριθμός ευρωπαϊκών χωρών (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Σουηδία και Ολλανδία) έχουν διακόψει ήδη την αεροπορική σύνδεσή τους με την Μεγάλη Βρετανία. Με τις Χιλή, Αργεντινή και Τουρκία να έχουν πάρει επίσης την ίδια απόφαση.

Επιπλέον, συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ (IPCR), προκειμένου να συζητηθεί ο ευρωπαϊκός συντονισμός στη νέα μετάλλαξη, από κοινού με τη λήψη νέων μέτρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.