Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό lockdown αλλά βρίσκεται στον πάτο διαχείρισης της πανδημίας» (φώτο)

Bloomberg: «Η Ελλάδα έχει το πιο αυστηρό lockdown αλλά βρίσκεται στον πάτο διαχείρισης της πανδημίας» (φώτο)

Η λίστα αξιολόγησης αντιμετώπισης του κορωνοϊού την οποία δημοσιεύει μηνιαίως το Bloomberg πρέπει να προβληματίζει την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την λίστα η Ελλάδα έχει επιβάλει το πιο αυστηρό lockdown σε όλο τον κόσμο, παρόλα αυτά… βρίσκεται στον πάτο της λίστας σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η χώρα μας έπεσε τον τελευταίο μήνα 19 ολόκληρες θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 50η θέση.

Πιο κάτω από την Ελλάδα βρίσκονται μόνο το Περού, η Αργεντινή και το Μεξικό. Όλα αυτά την ώρα που καθηγητές όπως ο κ. Ιωαννίδης έχουν τονίσει εδώ και καιρό ότι το lockdown δεν είναι λύση.

Στην κυβέρνηση όμως επιμένουν στο να κλείνουν τα αυτιά τους και να μην ακούν αυτές τις φωνές. Αντίθετα «πουλάνε» ένα αφήγημα περί υγειονομικού success story.

Μερικά από τα κριτήρια που χρησιμοποιεί το Βloomberg είναι ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων, το ποσοστό θνητότητας, η διαθεσιμότητα σε τεστ, η άμεση πρόσβαση σε εμβόλια -με βάση τις συμφωνίες με τις φαρμακευτικές-, και η αποτελεσματικότητα του συστήματος υγείας. Παράλληλα εξετάζει τον αντίκτυπο των περιορισμών στην οικονομία μέχρι τους βαθμούς ελευθερίας στην μετακίνηση των πολιτών.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις χώρες με τα πιο αυστηρά μέτρα lockdown

Στον άξονα που αφορά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και συνυπολογίζει τα σκαμπανεβάσματα στην οικονομία και στην κοινωνική ζωή, η Ελλάδα φιγουράρει στην 10η χειρότερη θέση ανάμεσα σε 53 χώρες.

Ενδεικτικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις και στις οικονομικές επιπτώσεις των χωρών, καθώς εμφανίζει πρόβλεψη για συρρίκνωση του ΑΕΠ της κατά 9,5 μονάδες. Ωστόσο υπενθυμίζεται ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προβλέψει ποσοστό ύφεσης πάνω από 10%.

Στις κορυφαίες θέσεις ως χώρες που είναι καλύτερα για να ζει κανείς την εποχή της πανδημίας βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, την οποία ακολουθούν η Ταιβάν και η Αυστραλία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωνε χθες «περήφανος» για το πως η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.