Ρωσία: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από το Sputnik V – Μείωση των κρουσμάτων του COVID-19 κατά 30%!

Ρωσία: Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα από το Sputnik V –  Μείωση των κρουσμάτων  του  COVID-19 κατά 30%!

Την αισιοδοξία του αναφορικά με την υποχώρηση του κορωνοϊού στη Ρωσία εξέφρασε την Παρασκευή ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα.

«Βλέπουμε ότι, πράγματι, ο ιός του COVID-19 υποχωρεί», δήλωσε ο Μουράσκα, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των ασθενών στην Ρωσία που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό τις τελευταίες τρεις εβδομάδες μειώθηκε κατά 30%, παρότι, όπως είπε, ο αριθμός τους παραμένει υψηλός, σχεδόν στους 800.000 ανθρώπους.

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας υπογράμμισε, ότι ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού ήδη παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα και επηρεάζει την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της 2ας Φεβρουαρίου η τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου απέδωσε ποσοστό επιτυχίας 91,6% και 100% σε σοβαρές παθήσεις.

Η αποτελεσματικότητα του Sputnik V ελέγχθηκε σε 19.866 εθελοντές οι οποίοι είχαν κάνει τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Από το παραπάνω δείγμα τα 2.144 άτομα ήταν από 60 ετών και πάνω και η αποτελεσματικότητα σε αυτό το γκρουπ ήταν 91,8%.

Όπως αναφέρεται το εμβόλιο φυλάσσεται σε θερμοκρασίες μεταξύ +2 και +8 C (πολύ ευέλικτο στη χρήση του) και η δόση κοστίσει 10$.

Η ΕΕ μετά από μια απαράδεκτα μακρά περίοδο πειραματισμών» με άλλα εμβόλια όπως της Pfizer, τώρα αποφάσισε ότι η γεωπολιτική δεν παίζει κανένα ρόλο στην υγεία των Ευρωπαίων και βρίσκεται ένα βήμα πριν παραγγείλει το εμβόλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.