ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Τα απόλυτα ανακριβή στοιχεία για τις ΜΕΘ Covid στην Ελλάδα – Είναι περισσότερες και τις εμφανίζουν λιγότερες

Τα απόλυτα ανακριβή στοιχεία για τις ΜΕΘ Covid στην Ελλάδα – Είναι περισσότερες και τις εμφανίζουν λιγότερες

Άλλα ντ’ άλλων στοιχεία δίνει για τις ΜΕΘ της χώρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αφενός μεν υπό την πίεση της πραγματικότητας και των αποκαλύψεων του pronews.gr παραδέχτηκε ότι είναι άδειες οι μισές ΜΕΘ της χώρας και δεν υπάρχει καμία κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφετέρου δε ούτε κι αυτή τη φορά είπε την αλήθεια, για τον απλούστατο λόγο ότι είπε ότι οι κλίνες ΜΕΘ στην επικράτεια είναι 656 ενώ ο ίδιος δήλωνε στις 7 Δεκεμβρίου ότι είναι 748 και συνεχώς αυξάνονται.

Πότε έλεγε την αλήθεια ο υπουργός Υγείας, τότε ή τώρα;

Αυτό και μόνο για να αντιληφθούμε το παιχνίδι που παίζεται και παιζόταν όλη την προηγούμενη εβδομάδα με την πληρότητα των ΜΕΘ.

Να σημειώσουμε πως υπάρχουν επιπλέον 557 κλίνες ΜΕΘ non Covid και γενικά το υγειονομικό σύστημα της χώρας δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα πλέον μετά και τις δωρεές που έχουν γίνει από την προηγουμένη Άνοιξη.

Το ερώτημα είναι γιατί μένουμε ακόμα σε lockdown αφού ουσιαστικά από τον καινούργιο χρόνο ο αριθμός των νοσηλευμένων σε ΜΕΘ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων-ημερών ακολουθεί καθοδική τροχιά.

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Είναι πραγματικά αξιοπερίεργο το πως γίνεται να πιέζεται το ΕΣΥ, όταν οι μισές σχεδόν ΜΕΘ Covid είναι άδειες, ακόμα και αν υπάρξει κάποια ραγδαία αύξηση σε διασωληνωμένους υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις και μάλιστα η κυβέρνηση υποστηρίζει ανά τακτά χρονιά διαστήματα πως δημιουργεί νέες κλίνες.

Την ίδια ώρα ολόκληρο το ΕΣΥ έχει μετατραπεί σε σύστημα φροντίδας ασθενών με κορωνοϊό, κάτι που σύμφωνα με τους γιατρούς αυξάνει την πλεονάζουσα θνησιμότητα.

Να σημειώσουμε πως όλον το Νοέμβριο οι διασωληνωμένοι ήταν κοντά στους 600, πολλοί περισσότεροι δηλαδή απ’ ότι είναι τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους η χώρα βρίσκεται σε lockdown, παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στο να παίρνει νέα-αυστηρά μέτρα, με την αιτιολογία πως «πιέζεται» το ΕΣΥ. Μία πίεση που είναι απολύτως λογικό να δέχεται εν μέσω πανδημίας και την δέχεται σχεδόν κάθε χρόνο, ακόμα και όταν δεν υπήρχε ο κορωνοϊός.

Δείτε όσα είπε ο Β.Κικίλιας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.