ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Α.Δημόπουλος: «Μεγάλο το όφελος από την συνέχιση των εμβολιασμών παρά τις παρανέργειες»

Α.Δημόπουλος: «Μεγάλο το όφελος από την συνέχιση των εμβολιασμών παρά τις παρανέργειες»

Για τον συσχετισμό του εμβολίου της AstraZeneca με μία εξαιρετικά σπάνια παρενέργεια θρομβώσεων, μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του στον ΑΝΤ1 ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως πρέπει να δούμε το θέμα στην πραγματική του διάσταση, εξηγώντας πως:

  • Ο εμβολιασμός έναντι του SARS-CoV-2 είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός και η μόνη λύση για να κάμψουμε την πανδημία.
  • Έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη από όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια
  • Η εμβολιαστική κάλυψη στην Ελλάδα από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι σημαντική.

Πράγματι, συνέχισε ο κ. Δημόπουλος έχουν καταγραφεί κάποια περιστατικά με σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, η πιθανότητα μίας τέτοιας παρενέργειας κυμαίνεται από 1/100.000 έως 1/500.000.

«Χωρίς να παραγνωρίζει το πρόβλημα κανείς, πρέπει να δει το όφελος που προκύπτει από τη συνέχιση των εμβολιασμών», υπογράμμισε.

Υπογράμμισε επίσης πως πρέπει να υπάρχει ένας συντονισμός σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αποφεύγονται μονομερείς αποφάσεις που προκαλούν σύγχυση σε όλους.

Τέλος, επεσήμανε πως η συγκεκριμένη παρενέργεια εντοπίστηκε μόλις τις τελευταίες 10 ημέρες και ακόμη δεν έχει βρεθεί ο παθογενετικός μηχανισμός που συνδέει το εμβόλιο με αυτό το σπάνιο σύνδρομο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!


ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.