ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Επιμένει η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» παρά την παγκόσμια ανησυχία: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με την Astrazeneca

Επιμένει η «κυβέρνηση λοιμωξιολόγων» παρά την παγκόσμια ανησυχία: Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με την Astrazeneca

Επιμένουν οι «ειδικοί» παρά την παγκόσμια ανησυχία αλλά και τα συμβάντα θρομβώσεων, μη βλέποντας κανένα κλινδυνο στην χρήση του εμβολίου της Astrazeneca.

Όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και αφού αναφέρθηκε αρχικά στα θρομβωτικά επεισόδια που έχουν σημειωθεί μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα Astrazeneca κι έχουν προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία, λέγοντας πως «δεν υπάρχει τεκμηριωμένη συσχέτιση των εκδηλώσεων αυτών, με προηγούμενο θρόμβωσης, η θρομβοπενίας».

Αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις του ΕΜΑ που κάνουν λόγο για «πολύ σπάνιες περιπτώσεις» τέτοιων επεισοδίων μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca, λέγοντας πως η πιθανότητα -παγκοσμίως- να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία προς 100.000 δόσεις εμβολίου, ενώ η πιθανότητα θανάτου αντιστοιχεί σε 2 στο εκατομμύριο.

Ακολούθως, επανέλαβε την σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί με τα εμβόλια όλων των εταιρειών στην Ελλάδα, δηλαδή και με το εμβόλιο της Astrazeneca

Ξεκινούν το 2022 μαζικούς εμβολιασμούς και στα παιδιά

Παράλληλα η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών για τον κορωνοϊό, λέγοντας πως όλες οι εταιρείες διεξάγουν ήδη έρευνες για τις ηλικίες κάτω των 18, ενώ πιο προχωρημένες φαίνεται να είναι οι μελέτες για τις ηλικίες 16-18.

Σε σχετική ερώτηση, η κυρία Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε:

«Θεωρώ πρόωρο να συζητάμε για εμβολιασμό παιδιών ή εφήβων. Υπάρχει το ηλικιακό φάσμα των παιδιών από 16 έως 18 με προβλήματα υγείας, που εμβολιάζονται με το Pfizer. Το βλέπουν όλοι για την επόμενη χρονιά (2022), όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες από τις εταιρείες».

Στην συνέχεια ο ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Θεμιστοκλέους τόνισε πως συνεχίζεται ο εμβολιασμός στους άνω των 30 χρόνων με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Επίσης, Μάριος Θεμιστοκλέους. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως την ερχόμενη Τετάρτη 14/4 αναμένεται η Ελλάδα να παραλάβει περισσότερα από 33.000 εμβόλια της Johnson & Johnson. Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο είναι μονοδοσικό και οι εμβολιασμοί με αυτό αναμένεται να ξεκινήσουν στις 19/4.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.