ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τον πόνο στα γόνατα

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τον πόνο στα γόνατα

Δυστυχώς, ο πόνος στο γόνατο αποτελεί συχνό σύμπτωμα τόσο σε αθλητές, όσο και σε ανθρώπους που δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα.

Στους βασικούς επιβαρυντικούς παράγοντες περιλαμβάνονται η υπερχρήση λόγω παρατεταμένης σωματικής δραστηριότητας (τζόκινγκ, ανεβοκατέβασμα σκάλας κλπ.), η ηλικία και η απότομη αύξηση του βάρους.

Για να διατηρήσετε υγιή τα γόνατά σας, η απώλεια βάρους είναι βασική προϋπόθεση. Αρκεί να σκεφτείτε ότι για κάθε κιλό που παίρνετε, η πίεση που ασκείται στα γόνατά σας όταν περπατάτε ή ανεβοκατεβαίνετε σκάλες, ισοδυναμεί με τέσσερα κιλά!

Οι άνθρωποι που χάνουν βάρος, διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματα βελτιώνονται, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις εξαφανίζονται.

Δείτε τρόπους για να αποφύγετε τους πόνους στα γόνατα:

Μην ανεβοκατεβαίνετε σκάλες: Αν δεν είστε σε καλή φυσική κατάσταση, η χρήση σκάλας επιβαρύνει πολύ τα γόνατά σας. Εάν ζυγίζετε για παράδειγμα 70 κιλά, τα γόνατά σας καλούνται να ανταπεξέλθουν σε πίεση που αντιστοιχεί σε 280 κιλά.

Περπατάτε σε ομαλό έδαφος: Εάν είχατε τραυματίσει το γόνατό σας, επιλέγετε να περπατάτε σε λείο και σταθερό έδαφος, π.χ. πεζοδρόμιο, και αποφεύγετε το γκαζόν ή το ανώμαλο έδαφος, όπως είναι ένας λιθόστρωτος δρόμος, καθώς επιβαρύνονται περισσότερο τα γόνατά σας και αυξάνεται ο κίνδυνος πτώσης.

Αποφεύγετε να λυγίζετε τα πόδια σας: Μην κάνετε βαθιά καθίσματα και μην λυγίζετε τα γόνατά σας σε γωνία μικρότερη των 90 μοιρών.

Ενδυναμώστε τους τετρακέφαλους: Σφίξτε τους μυς που βρίσκονται πάνω από το γόνατό σας πιέζοντας το πίσω μέρος των γονάτων σας στο κρεβάτι. Η πτέρνα θα πρέπει να σηκώνεται από το κρεβάτι. Μείνετε για 10 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 10 φορές, 3 φορές ημερησίως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μην ρυθμίζετε το κάθισμα του ποδηλάτου πολύ χαμηλά: Βεβαιωθείτε ότι είναι ρυθμισμένο σε ύψος που επιτρέπει στο γόνατό σας να ισιώνει όταν το πεντάλ είναι στο χαμηλότερο σημείο του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.