ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Εμβολιασμένος γιατρός σε επιστράτευση νοσεί βαριά με κορωνοϊό -Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι γιατροί

Εμβολιασμένος γιατρός σε επιστράτευση νοσεί βαριά με κορωνοϊό -Προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη οι γιατροί

Ιδιώτης γιατρός που είχε επιστρατευτεί από το υπουργείο Υγείας για να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ νόσησε με κορωνοϊό και νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση. Μάλιστα ο γιατρός είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, με μία δόση.

Ο ιδιώτης γιατρός που είναι 40 ετών είχε επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας, μαζί με άλλους 205 ιδιώτες γιατρούς. Ο γιατρός που έχει την ειδικότητα της παθολογίας, παρείχε υπηρεσίες στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και λόγω της έλλειψης μόνιμων ιατρών στο ΕΣΥ.

Ο γιατρός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, παρουσίασε συμπτώματα πριν από λίγα 24ωρα και μετέβη περιπατητικός στο Νοσοκομείο Αττικόν προκειμένου να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ειδικότερα πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν στην εφημερία στις 12 Απριλίου όπου και οι συνάδελφοί του ιατροί έκριναν πως έπρεπε να νοσηλευτεί καθώς παρουσίαζε υψηλό πυρετό ενώ είχε και δύσπνοια.

Όπως αναφέρει το Εθνος, ο παθολόγος νοσηλεύεται σήμερα σε κλίνη covid του νοσοκομείου σε βαριά κατάσταση. Ενώ κατά τη διάρκεια της επιστράτευσης του είχε κάνει μία δόση του εμβολίου.

Ένα ακόμα περιστατικό που καταδεικνύει τα όσα έχουμε τονίσει πολλές πολλές φορές στο pronews.gr, περί της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού και έρχεται μάλιστα την ώρα που αρκετά συστημικά ΜΜΕ έδειχναν «ρεπορτάζ» για την «υψηλή» ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια με την πρώτη κιόλας δόση.

Στα κάγκελα οι «επιστρατευμένοι»

Στο μεταξύ σε αναστάτωση είναι οι υπόλοιποι ιδιώτες γιατροί που είχαν επιστρατευθεί πριν από περίπου έναν μήνα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να προχωρήσει σε παράταση της επιστράτευσης. Ήδη οι ιδιώτες γιατροί που εργάζονται σήμερα στα νοσοκομεία σε διάφορες θέσεις και υποχρεώθηκαν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να συζητήσουν πιθανή προσφυγή και στη Δικαιοσύνη.

Πρόκειται για περίπου 160 ιδιώτες γιατρούς που έχουν αναλάβει υπηρεσία στα δημόσια νοσοκομεία από τους 206 που είχαν επιταχθεί, καθώς πολλοί δεν ανάλαβαν στο ΕΣΥ είτε επειδή ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες είτε επειδή έλαβαν αναρρωτική άδεια.

Οι ιδιώτες γιατροί ζήτησαν τη συμβολή της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) προκειμένου να αντιμετωπίσουν μία πιθανή παράταση της επίταξης, καθώς πολλοί εξ αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα αλλά και προβλήματα επιβίωσης με δεδομένο ότι έχουν βάλει λουκέτο στα ιατρεία τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δηλώνει ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου: «Λέγαμε εξ αρχής ότι η επίταξη (επιστράτευση) των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων ιδιωτών γιατρών είναι μια επικοινωνιακή και άνευ ουσίας κίνηση. Μάλιστα στερεί από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τις υπηρεσίες των συναδέλφων, ενώ αυτό που πραγματικά χρειάζεται στα νοσοκομεία είναι προσλήψεις σε θέσεις μόνιμων επιμελητών των γιατρών που έχουν κάνει σχετική αίτηση τα 2 τελευταία χρόνια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.