ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Α.Δημόπουλος: «Χρειάζεται μία πολύ σημαντική αύξηση της παραγωγής των εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες παγκοσμίως»

Α.Δημόπουλος: «Χρειάζεται μία πολύ σημαντική αύξηση της παραγωγής των εμβολίων για να καλυφθούν οι ανάγκες παγκοσμίως»

Για το ζήτημα της άρσης της πατέντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού μίλησε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Όπως είπε στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευής, «το τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί είναι ότι χρειάζεται μια πολύ σημαντική αύξηση της παραγωγής των εμβολίων, ιδιαίτερα για να καλυφθούν οι ανάγκες στην Ασία και να προλάβουμε την Αφρική καθώς επίσης και την Νότιο Αμερική».

Συνεχίζοντας σημείωσε πως «δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι δυνατότητες από τις παραγωγικές μονάδες των συγκεκριμένων εταιρειών που έχουν τα εμβόλια για αύξηση της παραγωγής σε πάρα πολύ μεγάλο επίπεδο». Ο κ. Δημόπουλος εκτίμησε πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει.

Ερωτώμενος για το ζήτημα του εμβολιασμού γυναικών που είναι σε φάση γονιμότητας και επιθυμούν να μείνουν έγκυες ο Πρύτανης ανέφερε πως στις αρχικές μελέτες δεν συμπεριλήφθησαν αρκετές ομάδες ανθρώπων μεταξύ των οποίων οι έγκυες, γυναίκες που ήταν σε φάση γαλουχίας ή σε περίοδο που έκαναν εξωσωματικές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μόλις βγήκαν τα αποτελέσματα αυτών και ήταν ασφαλή και πολύ ενθαρρυντικά, έχουμε στη συνέχεια εγκύους που φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς και σε επίπεδο θεωρητικό και βιολογικό δεν υπάρχει κάποιος λόγος να θεωρεί κανείς πως μπορεί να έχουμε παρεμβολή του mRNA ή του αδενοιού στην διαδικασία της γονιμοποίησης» είπε. «Μέχρι τώρα πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες, όπως αυτές επικαιροποιούνται από τον Ευρωπαικό Οργανισμό Φαρμάκων και από τους αντίστοιχους τοπικούς οργανισμούς» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.