ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Έμμεση ομολογία «ειδικών» πως τα εμβόλια δεν σταματούν την πανδημία: Γιατί τα περί 4ου κύματος εκθέτουν την κυβέρνηση

Έμμεση ομολογία «ειδικών» πως τα εμβόλια δεν σταματούν την πανδημία: Γιατί τα περί 4ου κύματος εκθέτουν την κυβέρνηση

Οι εμβολιασμοί προχωρούν (με γοργούς ρυθμούς σύμφωνα με τα ΜΜΕ), παρόλα αυτά τα κρούσματα δεν έχουν την πτώση που θα επιθυμούσαν οι «ειδικοί».

Μπορεί πλέον να μπήκαμε στον Ιούνιο, όμως τα κρούσματα παραμένουν καθημερινά πάνω από 1.500, κάτι το οποίο προκαλεί ανησυχία στους «ειδικούς». Ο λόγος είναι πως παρά τους εμβολιασμούς, αλλά κυρίως και τον καιρό, τα κρούσματα έχουν πέσει, αλλά ελάχιστα.

%20

Την ίδια ώρα εδώ και μέρες ακούμε για 4ο κύμα και ενδεχόμενο για νέο lockdown από Σεπτέμβρη, κάτι το οποίο δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος «Ελευθερία».

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά ΜΜΕ γίνεται… χαμός έξω από τα εμβολιαστικά κέντρα και τα εμβόλια έχουν γίνει ανάρπαστα από τους πολίτες. Είναι όμως έτσι;

Όπως δείχνουν τα νούμερα που έχουμε δημοσιεύσει πολλές φορές στο pronews.gr η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική με αυτή που προβάλουν τα συστημικά ΜΜΕ, καθώς μέχρι σήμερα μόλις 2 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ συνολικά έχουν εμβολιαστεί 3,5 εκατ. πολίτες.

Δηλαδή περίπου το 35% των πολιτών θα είναι εμβολιασμένο μέχρι τέλη Ιουνίου. Φυσικά το ποσοστό αυτό θα αυξηθεί καθώς ξεκινούν οι εμβολιασμοί και τον 18-30 ετών, αλλά και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί πιθανότατα θα αποφασίσουν να το κάνουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα (σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ) έχουν ξεπεράσει τα 400.000. Αυτοί οι πολίτες δεν θα χρειαστεί (σύμφωνα με τους επιστήμονες) να εμβολιαστούν καθώς είναι προστατευμένοι απέναντι στον ιό. Μάλιστα τα πραγματικά κρούσματα είναι τουλάχιστον τριπλάσια (ορισμένοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Γ.Ιωαννίδης υποστηρίζουν ότι είναι σχεδόν δεκαπλάσια).

Αυτό σημαίνει πως το «κενό» ποσοστό που υπάρχει στην ανοσία από τα εμβόλια μπορεί να καλυφθεί από τους πολίτες που έχουν αναρρώσει, οπότε έστω και έτσι ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού θα είναι «προστατευμένο» απέναντι στον κορωνοϊό από Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά οι «ειδικοί» επιμένουν για τα περί 4ου κρούσματος και επικαλούνται τις μεταλλάξεις

Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης και χαρακτήρισε την άγνοια κακό σύμβουλο γιατί προκαλεί διάχυτο φόβο.

Χαρακτήρισε νομοτελειακό ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο ή το χειμώνα, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να το γλιτώσουμε ως ένα βαθμό με φοβερή ένταση των εμβολιασμών και οργάνωση και μέσα στο καλοκαίρι με τεστ, ιχνηλάτηση και καραντίνα».

Δεν θα πρέπει πρόσθεσε να επιτραπεί σε οποιαδήποτε περιοχή μια έκρηξη κρουσμάτων να μείνει ανεξέλεγκτη.

«Να μην πάει κανείς διακοπές χωρίς να έχει κάνει έστω μία δόση εμβολίου»

Στο ίδιο πλαίσιο χαρακτήρισε «ψευδοπρόβλημα» τη συζήτηση για το πότε θα «πετάξουμε» τις μάσκες και θα επιτευχθεί ανοσία της αγέλης.

Όπως τόνισε, όλοι οι εσωτερικοί χώροι είναι επικίνδυνοι, ιδίως τα εστιατόρια όπου θα πρέπει να βελτιωθεί φοβερά ο εξαερισμός και οι μάσκες είναι αναγκαίο εργαλείο.

Για την ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ότι για να επιτευχθεί θα πρέπει οι εμβολιασμοί να ξεπεράσουν το 80% στο γενικό πληθυσμό.

Πρόσθεσε ότι ακόμη και αν γίνονται 3 εκατ. εμβολιασμοί το μήνα παρά την επιβράδυνση που παρατηρείται το καλοκαίρι, φτάνουμε στο Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος, κάλεσε τους πολίτες να μην φύγουν διακοπές πριν κάνουν έστω την πρώτη δόση του εμβολίου και εκτίμησε ότι «δεν χάθηκε και ο κόσμος» αν η δεύτερη δόση γίνει με άλλο σκεύασμα.

Την ίδια ώρα υπάρχει σιγουριά από την κυβέρνηση πως μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, κάτι που δεν φαίνεται μεν από τα νούμερα, αλλά και πάλι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών θα έχει εμβολιστεί, ενώ ένα ακόμα ποσοστό έχει αναρρώσει από τον κορωνοϊό.

Τα περί τέταρτου κύματος σημαίνει πως υπάρχουν κάποια «κενά», είτε τελικά τα εμβόλια δεν προστατεύουν όσο υποστηρίζουν οι «ειδικοί», είτε τα νούμερα που δημοσιεύονται είναι «προβληματικά», ή είτε τελικά είναι απλώς προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες. Καθώς ναι μεν το 70% ίσως να μην το φτάσουμε, αλλά τουλάχιστον ο μισός πληθυσμός και κυρίως όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα είναι προστατευμένοι.

Και εδώ ξεκινούν και οι νέες ευθύνες της κυβέρνησης για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το πρόγραμμα εμβολιασμού, διότι ενώ έπρεπε να εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι παίζεται στο να πείσουν τους νέους και τα παιδιά να εμβολιαστούν, ακόμα και αν δεν κινδυνεύουν από τον ιό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.