ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Έκρηξη» κρουσμάτων κατά 266% στην Ελλάδα παρά τον καύσωνα και τους εμβολιασμούς: Τι συμβαίνει;

«Έκρηξη» κρουσμάτων κατά 266% στην Ελλάδα παρά τον καύσωνα και τους εμβολιασμούς: Τι συμβαίνει;

Η Ελλάδα βρίσκεται προ των πυλών του τέταρτου κύματος, σύμφωνα με τους «ειδικούς», καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία.

Όλο αυτό όμως… εν μέσω καύσωνα και την ώρα που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει εμβολιαστεί η πλειονότητα του ενήλικου εμβολιασμού (κάτι τέτοιο δεν φαίνεται ισχύει σύμφωνα με τα στοιχεία).

Έτσι παρόλο που έχουν εμβολιαστεί πλήρως σχεδόν 4 εκατ. πολίτες και με μια δόση σχεδόν 5 εκατ. πολίτες και παρόλο που όλη την προηγούμενη εβδομάδα έκανε 40άρια η Ελλάδα κατέγραψε το Σάββατο 1.001 νέα κρούσματα. Τετραψήφιος αριθμός μετά από πολλές εβδομάδες.

Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθήνας, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε στη «σημαντικότατη», όπως έγραψε, αύξηση στα νέα κρούσματα κορονοϊού και αναφέρθηκε στους τρόπους που θα επιτρέψουν την επιβράδυνση του τέταρτου κύματος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούμε σημαντικότατη αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων σε σχέση με τις αντίστοιχες ημέρες της προηγούμενης εβδομάδας» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook και αναφέρει τα νούμερα των κρουσμάτων που κατεγράφησαν προσφάτως.

«1) Κυριακή: 619 έναντι 236, αύξηση, 262% περισσότερα
2) Σάββατο: 1001 έναντι 375, αύξηση, 266% περισσότερα
3) Παρασκευή: 771 έναντι 395, αύξηση, 195% περισσότερα
4) Πέμπτη: 761 έναντι 489, αύξηση, 156% περισσότερα»
αναλύει.

Εν συνεχεία παραθέτει τέσσερις τρόπους μέσω των οποίων θα γίνει δυνατή η επιβράδυνση του τέταρτου κύματος, το οποίο, όπως προειδοποιεί, «είναι προ των πυλών».

Αρχικά ζητά από τους πολίτες να κάνουν «συχνά προληπτικά self-test» τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους και την πάροδο δύο εβδομάδων από τη δεύτερη δόση.

Καλεί, ακόμη, να αποφεύγονται «δραστηριότητες όπου ενώ υπάρχει συγχρωτισμός δεν μπορούμε να φοράμε τη μάσκα». Και αυτό καλεί να γίνεται μέχρι την πλήρη ανοσοποίηση.

Τρίτο μέτρο είναι να κλείσουν οι πολίτες το ραντεβού τους για το εμβόλιο, ενώ ως τέταρτο ορίζει τη διευκόλυνση των άλλων πολιτών να εμβολιαστούν.

Τι συμβαίνει

Η πραγματικότητα είναι πως όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα εν μέσω καύσωνα, παρόλα αυτά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να τρομοκρατούν τους πολίτες οι αρχές. Όπως τονίζει ο γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός στο pronews.gr δεν πρέπει να αναλωνόμαστε σε μια κρουσματολογία, καθώς ο ιός θα παραμείνει και θα γίνει ενδημικός.

Ακόμα και η Βρετανία που κατέγραψε πολλές χιλιάδες νέα κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες οι θάνατοι που καταγράφηκαν από τον κορωνοϊό ήταν ελάχιστοι, το ίδιο και στο Ισραήλ, αλλά και σε άλλες χώρες που καταγράφουν αύξηση κρουσμάτων.

Ο λόγος είναι πως η μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δείχνει να επικρατεί πλέον, είναι λιγότερο θανατηφόρα, όπως δείχνουν και οι αριθμοί.

Επιπλέον οι πιο ευάλωτες ομάδες, έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού και άρα έχουν λιγότερες πιθανότητες πλέον να κάνουν σοβαρή νόσο. Αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού (υπολογίζεται γύρω στο 30%) έχει ήδη νοσήσει από τον κορωνοϊό και άρα αυτοί δεν κινδυνεύουν να κολλήσουν ξανά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.